ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση δανείων – Ανατροπή: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι!

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων προκειμένου να επωφεληθούν οι δικαιούχοι.

Επιδότηση δανείων - Ανατροπή: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Έρχεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση δανείων, αφού σύμφωνα με τη Real News, οι αιτήσεις θα αρχίσουν στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο στόχος και η λειτουργία της φυσικά, θα γίνει προκειμένου οι δανειολήπτες που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, να λάβουν επιδότηση από τις τράπεζες για το 50% της επιβάρυνσης που έχουν στις δόσεις τους.

Όλα αυτά φυσικά μετά την τετραπλή αύξηση των επιτοκίων που πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πολίτης να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Στη συνέχεια η επιδότηση θα αρχίσει να… τρέχει από την 1η Απριλίου και θα αφορά τα δάνεια που έχουν ληφθεί από όλες τις τράπεζες, συστημικές και μη, με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Στην πλατφόρμα θα μπορούν να μπουν περίπου 30.000 δανειολήπτες με υφιστάμενες ενήμερες οφειλές, δηλαδή δάνεια σε καθυστέρηση μέχρι και 90 ημέρες, με σημείο αναφοράς την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος από τον πιστούχο.

Βασική προϋπόθεση είναι τα δάνεια να έχουν ληφθεί με υποθήκη την πρώτη κατοικία και οι δικαιούχοι να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Πρόκειται ουσιαστικά για στεγαστικά δάνεια και κάποια -λίγα- επιχειρηματικά δάνεια που έχουν λάβει ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων βάζοντας υποθήκη την πρώτη τους κατοικία.

Επιδότηση δανείων: Αυτά είναι τα κριτήρια!

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η επιδότηση αυτή θα αφορά δάνεια που θα αγγίζουν τα 2 δις ευρώ και τα κριτήρια θα είναι συγκεκριμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις νοικοκυριών, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Exit mobile version