ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ τον Σεπτέμβριο – Προεκλογικά δώρα για ανατροπή του κλίματος

Τα προεκλογικά δώρα για να αντιστρέψει το κλίμα ενόψει των εκλογών συνεχίζει η Κυβέρνηση
Επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ τον Σεπτέμβριο – Προεκλογικά δώρα για ανατροπή του κλίματος

Νέο πακέτο στήριξης στη λογική του Fuel Pass φαίνεται πως προσανατολίζεται να δώσει η Ελληνική Κυβέρνηση, από τον Σεπτέμβριο και αφορά μια επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ.

Η κύρια διαφορά της με το Fuel Pass είναι το γεγονός ότι θα απευθύνεται σε περισσότερους πολίτες ενώ και οι αξία της θα είναι μεγαλύτερη.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να παρθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στόχος των Κυβερνώντων είναι η οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριά και αυτή η επιταγή ακρίβειας θα βαδίζει στα πρότυπα του μοντέλου που ακολουθήθηκε το Πάσχα όταν 676.735 συνταξιούχοι έλαβαν 200 ευρώ.

Με τον ελληνικό λαό να δέχεται κάθε μέρα και περισσότερα πλήγματα, τόσο το Fuel Pass όσο και το Power pass (για το οποίο το Sportime σας έχει πει τις εκτιμώμενες ημερομηνίες), θα δώσουν μια ανάσα μετά τις αυξήσεις στην βενζίνη αλλά και τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ: Αυτές είναι οι διαφορές με το Fuel Pass

Όσον αφορά, το επίδομα για τη βενζίνη θα είναι αυξημένο και εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια αύξηση που θα βρεθεί έως και στα 60 ευρώ ενώ αναμένεται να υπάρξει και αύξηση του ποσοστού των δικαιούχων.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξει  αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα 45.000 ευρώ σε σχέση πάντα με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1.

Ακόμη, αναμένεται να υπάρξει μια επιδότηση για το ντίζελ κίνησης περίπου στα 20 λεπτά το λίτρο, από 15 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα.

Όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς, η κυβέρνηση συνεχίζει την παροχολογία του τίποτε, για να χρυσώσει δήθεν το χάπι σε όσους είναι στο απόλυτο μηδέν. Ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για την αλόγιστη αύξηση της τιμής στα καύσιμα αλλά και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, οι τιμές των οποίων έχουν εκτοξευθεί.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ τον Σεπτέμβριο – Προεκλογικά δώρα για ανατροπή του κλίματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.