ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Ανατροπή με τους δικαιούχους – Αυτό αλλάζει

Η Κυβέρνηση ανακοινώνει επίδομα ακρίβειας για το Φθινόπωρο, με νέους δικαιούχους - Όσα αλλάζουν στο νέο έκτακτο επίδομα.

Επιταγή ακρίβειας: Η ανακοινώνει επίδομα ακρίβειας για το Φθινόπωρο, με νέους δικαιούχους - Όσα αλλάζουν στο νέο έκτακτο επίδομα.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Επιταγή ακρίβειας: Η ακρίβεια εξακολουθεί να μαστίζει τους Έλληνες καταναλωτές, με τις αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης να συνεχίζονται καθημερινά. Έτσι η Κυβέρνηση, προσανατολίζεται σε ένα νέο επίδομα προκειμένου να «γλυκάνει» την κατάσταση.

Έτσι  η νέα επιταγή ακρίβειας αναμένεται να καταβληθεί μέσα στο φθινόπωρο, με διαφορετική μορφή όμως  λόγω Fuel Pass 2. Τι ακριβώς εννοούμε;

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης φέρεται να προβλημάτισε το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του επιδόματος καυσίμων προτίμησε το ποσό να μπει στον τραπεζικό τους λογαριασμό σαν μετρητά και όχι να πάρουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους. Θυμίζουμε ότι η κάρτα έδινε επιπλέον μπόνους 15 ευρώ, όμως το συνολικό αυτό ποσό μπορούσε να εξαργυρωθεί μόνο στα πρατήρια καυσίμων.

Έτσι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι χρησιμοποίησαν τα  προκειμένου να καλύψουν άλλες ανάγκες τους. Συνεπώς τα λεφτά αυτά δεν κατέληξαν στα βενζινάδικα, όπως προτιμούσε, προφανώς η Κυβέρνηση.

Επιταγή ακρίβειας: Τι αναμένεται να αλλάξει

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πλάνα που υπάρχουν είναι να μην δοθούν 200 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους όπως είχε γίνει στο παρελθόν, αλλά ένα ποσό, κλιμακωτά. Αυτό το ποσό θα καταβληθεί με εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να το πάρουν περισσότεροι. Δηλαδή τα ποσά που θα δοθούν θα είναι μικρότερα μεν, αλλά για περισσότερους πολίτες δε.

Όσο για το πότε θα ανακοινωθεί το νέο έκτακτο επίδομα, ολόκληρο το «πακέτο» που αφορά παροχές/επιδοτήσεις είναι να ανακοινωθεί στις αρχές του φθινοπώρου. Μάλιστα αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε τις πέντε κατηγορίες που είχαν συμπεριληφθεί στο έκτακτο επίδομα το οποίο είχε δοθεί πριν το Πάσχα:

Στις παραπάνω κατηγορίες αναμένεται να προστεθούν και νέοι δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται επίσης πως δεν είχε χρειαστεί να κάνει κάποιος αίτηση για να μπουν τα λεφτά, αλλά έμπαιναν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.




Exit mobile version