ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εποχικοί Πυροσβέστες: Αδιανόητο! Επί 34 ώρες συνεχόμενες εργαζόταν ο πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

34 ώρες συνεχόμενες εργαζόταν ο άτυχος πυροσβέστης πριν χάσει τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα!

Εποχικοί Πυροσβέστες: Επί 34 ώρες συνεχόμενες εργαζόταν ο πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οργή προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα για τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι εποχικοί πυροσβέστες και ο άτυχος Ανδρέας Ανδρεάδης που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, έπειτα από πολλές ώρες εργασίας. 34 για την ακρίβεια!

Πιο συγκεκριμένα, ο πυροσβέστης αμέσως μετά την 24ωρη υπηρεσία του ορίστηκε να αναλάβει για άλλες δέκα ώρες χωρίς καμία απολύτως ξεκούραση καθώς κλήθηκε να αντικαταστήσει και έναν άλλο συνάδελφο του που ζήτησε 3ωρη άδεια!

Κάπως έτσι και αποτέλεσμα της ελλιπούς ξεκούρασης ήταν το τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο ο Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του ενώ από τη σύμβαση προβλέπεται πως μετά από 24ωρη υπηρεσία ο χρόνος ανάπαυσης είναι στις 12 ώρες.

Σύμφωνα με το Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, όλα αυτά συνέβησαν διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα και πρέπει να βγουν οι βάρδιες με κάποιον τρόπο αλλά και λόγω κακής διαχείρισης από τον Προϊστάμενο του Π.Κ. Θάσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγάπη του Ανδρέα (που άφησε πίσω του ένα 13χρονο παιδί) για το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν τέτοια που πήγε νυχτερινό σχολείο ώστε να καταφέρει να έχει δικαίωμα συμμετοχής για μονιμότητα.

Δυστυχώς όμως ούτε αυτό αποδείχθηκε άξιο σεβασμού σε αυτή τη χώρα…

Δείτε την χαρακτηριστική ανάρτηση που έκαναν στη σελίδα τους στο Facebook οι Εποχική Πυροσβέστες:

Exit mobile version