ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εποχικοί Πυροσβέστες : Ένας ακόμα πυροσβέστης νεκρός – Καταγγελίες για τα εξαντλητικά ωράρια

Ακόμα μία απώλεια θρηνούν οι Εποχικοί Πυροσβέστες. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης «έφυγε» από τη ζωή ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες του…

Ακόμα μία απώλεια θρηνούν οι Εποχικοί Πυροσβέστες. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης «έφυγε» από τη ζωή ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες του…
Εποχικοί Πυροσβέστες : Ένας ακόμα πυροσβέστης νεκρός – Καταγγελίες για τα εξαντλητικά ωράρια
Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οι Εποχικοί Πυροσβέστες καταγγέλλουν πως οι συνθήκες εργασίες είναι αντίστοιχες… γαλέρας. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, έχοντας ξεκουραστεί μόλις 2,5 ώρες ανάμεσα στις βάρδιές του.

Μία ακόμα απώλεια απόρροια, κατά τα φαινόμενα, της κόπωσης και της εξάντλησης που βιώνουν κάθε καλοκαίρι όλοι οι εποχικοί πυροσβέστες. Με αφορμή τον θάνατο του Ανδρέα Ανδρεάδη πληθαίνουν οι καταγγελίες από συναδέλφους του για εξαντλητικά ωράρια και παρατυπίες στον ορισμό των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, συνάδελφοι του Ανδρέα Ανδρεάδη αναφέρουν πως σκοτώθηκε ενώ πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία, σχεδόν στο… καπάκι. Με άλλα λόγια, από τη σύμβαση προβλέπεται πως μετά από 24ωρη υπηρεσία ο χρόνος ανάπαυσης είναι στις 12 ώρες. Ο 34χρονος πυροσβέστης αμέσως μετά την 24ωρη υπηρεσία του ορίστηκε να αναλάβει για άλλες δέκα ώρες, με το διάστημα που είχε μεσολαβήσει από τη μία υπηρεσία στην άλλη, να είναι μόλις 2,5 ώρες. Αποτέλεσμα της ελλιπούς ξεκούρασης ήταν το τροχαίο δυστύχημα

Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει στα social media και η συλλογική σύμβαση των εποχικών πυροσβεστών που αναφέρει τα συγκεκριμένα στοιχεία για τις προβλεπόμενες ώρες ανάπαυσης. Αν οι καταγγελίες επαληθευτούν τότε το κατηγορητήριο για τη διοίκηση του Π.Κ. Θάσου θα είναι βαρύτατο.

Δείτε την ανάρτηση

«Η συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση.
Ο συνάδελφος μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμενος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών. ( ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία ).

Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθώς υπάρχει σωρεία παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια οσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο.
Κάποιοι θεωρούν πως το Πυροσβεστικό Σώμα είναι τσιφλίκι τους, κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να είναι διοικητές και ταυτόχρονα ιδιοκτήτες κρεπερι, κάνοντας διανομή τρόφιμα για το μαγαζί τους με υπηρεσιακα αυτοκίνητα.

Κάποιοι θα χάσετε τον ύπνο σας…


Πλέον αναμένουμε την αντίδραση του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών το οποίο απ’ όσο ενημερωνομαστε έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπόθεση.


Υγ: Να χαίρεστε το Νέο Δόγμα σας άπαντες
».

Εν κατακλείδι, οι φωνές για συνθήκες εργασίες και ωράρια που δεν συνάδουν με τη νομοθεσία και την κοινή λογική πληθαίνουν. Δυστυχώς μαζί και οι… ήρωες πυροσβέστες που «φεύγουν» άδικα. Είναι τεράστιες οι ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα γενικότερα, δεν είναι δυνατόν τα κενά να καλύπτονται με υπερωρίες από τους ίδιους ανθρώπους. Κάνουν που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στα πύρινα μέτωπα, δεν είναι γίνεται αν τους ζητείται να υπερβούν και τα όρια του ανθρώπινου οργανισμού.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης είναι ένα ακόμα θύμα σε μια αλυσίδα ανθρώπινων απωλειών από την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού στην Ελλάδα. Αν μάλιστα αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες των συναδέλφων του, δεν θα έχουν κανένα άδικο που ονομάζουν τον χαμό του, «κρατική» δολοφονία.

Υγ. Η φωτογραφία είναι από το ύστατο χαίρε των συναδέλφων και συγγενών του Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος κηδεύτηκε την Παρασκευή (30/8).

Exit mobile version