ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΥ: H «ανάπτυξη» του Μητσοτάκη μας βρίσκει κατακέφαλα – Σοβάδες τραυμάτισαν στο κεφάλι νοσηλευτή, στο Νοσοκομείο Χανίων!

Όχι μόνο μεταφορική, αλλά και κυριολεκτική είναι η κατάρρευση των μονάδων Υγείας, λόγω της εγκατάλειψης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Όχι μόνο μεταφορική, αλλά και κυριολεκτική είναι η κατάρρευση των νοσοκομείων, λόγω της εγκατάλειψης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο υποτιθέμενος… εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει κυριολεκτικά… κατακέφαλα τους πολίτες, σε μορφή… σοβάδων. Ατελείωτες είναι οι καταγγελίες τα τελευταία χρόνια για απαρχαιωμένες μονάδες υγείας, χαλασμένα καλοριφέρ και κλιματιστικά, ετοιμόρροπες ψευδοροφές, ηλεκτρικά που δεν δουλεύουν, υδραυλικά που καταρρέουν, συσσωρευμένη μούχλα και υγρασία.

Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στραγγαλίζει τους κρατικούς πόρους για τη συντήρηση των δημόσιων νοσοκομείων για να αβαντάρει τα ιδιωτικά, τόσο αυτά γίνονται ερείπια που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. Και όχι μόνο υποβαθμίζεται το επίπεδο των υπηρεσιών, όχι μόνο γίνεται δυσκολότερη η ζωή των ασθενών και των εργαζομένων, αλλά έρχονται και στιγμές που απειλείται και άμεσα η ακεραιότητά τους.

Μετά τον θάνατο του 42χρονου τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Σαντορίνης λόγω έλλειψης γιατρών, έρχεται ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό που δείχνει ότι το ΕΣΥ δεν βρίσκεται υπό κατάρρευση μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά. Το περιστατικό έγινε στο νοσοκομείο των Χανίων και το κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, εκπέμποντας φωνή απόγνωσης για την τραγική κατάσταση πολλών νοσοκομειακών κτηρίων.

Αυτό που συνέβη την Τετάρτη (19/6) ήταν ότι περίπου στις 6 μ.μ. στον ψυχιατρικό τομέα του νοσοκομείου Χανίων (ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Καλαφάς Χανίων), σε ένα δωμάτιο φιλοξενούμενου ασθενούς, ξαφνικά έπεσαν σοβάδες στο κεφάλι του. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, εκείνη τη στιγμή στο δωμάτιο βρισκόταν ένας νοσηλευτής που φρόντιζε τον ασθενή και οι σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Για καλή τύχη του ασθενούς, ο νοσηλευτής εκείνη τη στιγμή ήταν από πάνω του, οπότε οι σοβάδες πέτυχαν μόνο τον εργαζόμενο, ειδάλλως θα τραυματίζονταν και οι δύο.

Ο νοσηλευτής τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι καλά, μεταφέρθηκε στο σπίτι του.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκοςς, «απαιτείται αυστηρός έλεγχος των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ιδιόκτητων και μισθωμένων για να διαπιστώσουμε εάν πληρούν τους όρους ασφάλειας». «Δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με κράνος εντός νοσοκομειακών κτιρίων» καταλήγει.

Οι φωτογραφίες από το δωμάτιο που κατέρρευσε το ταβάνι του, πραγματικά σοκάρουν. Δεν πρόκειται για λίγα κομμάτια σοβά, αλλά για ολόκληρο «βουνό» από μπάζα. Εικόνες που τείνουν να γίνουν «συνηθισμένες», αφού είναι πλήθος οι καταγγελίες τα τελευταία χρόνια για σοβάδες που καταρρέουν τόσο σε νοσοκομεία, όσο και σε σχολεία.

Exit mobile version