ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΗΕΜ-Θ για δολοφονία Άλκη: «Αντιδεοντολογική η δημοσίευση φωτογραφιών μέσα από τις αίθουσες του δικαστηρίου»

Αντιδεοντολογικές θεωρεί κάποιες ενέργειες στην κάλυψη της υπόθεσης δολοφονίας του Άλκη Καμπανού η Ένωση Συντακτών Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης.
ΕΣΗΕΜ-Θ για δολοφονία Άλκη: «Αντιδεοντολογική η δημοσίευση φωτογραφιών μέσα από τις αίθουσες του δικαστηρίου»

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κρίνει και αποδοκιμάζει τις τακτικές που ακολουθούνται από κάποια μέσα ενημέρωσης στην κάλυψη της υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Συγκεκριμένα, η ένωση αποδοκιμάζει την δημοσίευση φωτογραφικού υλικού μέσα από τις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, στην ανακοίνωση η ένωση ζητάει την ισοτιμία στη διοχέτευση των πληροφοριών από την αστυνομία στα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την πρακτική Μέσων Ενημέρωσης όπως το Newsit να δημοσιεύουν φωτογραφικό υλικό μέσα από τις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θυσιάζοντας τη δεοντολογία στον βωμό ενός στρεβλού ανταγωνισμού, και μάλιστα σε μια υπόθεση με τόσο ευαίσθητα χαρακτηριστικά όπως η δολοφονία του δεκαεννιάχρονου Άλκη Καμπανού.

Η χρήση φωτογραφικού υλικού αμφίβολης προέλευσης και παρά τη σχετική απαγόρευση, τη στιγμή που επαγγελματίες δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία ασκούν το έργο τους σεβόμενοι τη νομοθεσία και τους κανόνες αυτοδέσμευσης του επαγγέλματος δείχνει περιφρόνηση στον κόσμο της Ενημέρωσης και υπονομεύει την αξιοπιστία του.

Ανάλογη απαξίωση των ΜΜΕ και του κοινού δείχνει και η επιλεκτική διοχέτευση πληροφοριών σχετικά με την αστυνομική έρευνα για την ίδια υπόθεση από την ίδια την Αστυνομία. Οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με το καθήκον να ενημερώνουν επισήμως τους εκπροσώπους των ΜΜΕ οφείλουν να το κάνουν με απόλυτη ισοτιμία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις οι οποίες εντέλει πλήττουν το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στην Ενημέρωση.»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΣΗΕΜ-Θ για δολοφονία Άλκη: «Αντιδεοντολογική η δημοσίευση φωτογραφιών μέσα από τις αίθουσες του δικαστηρίου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις