Το ζήτημα του δημογραφικού και η υπογεννητικότητα, παραμένει έως σήμερα η μεγαλύτερη εθνική απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της απογραφής του 2021, σε 10 χρόνια «χάθηκαν» 383.805 Έλληνες και ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας είναι μόλις 9.716.889 άτομα. Κι όμως, γι’ αυτήν την πληθυσμιακή καταστροφή άνευ προηγουμένου, το πολιτικό σύστημα που κυβερνά τον τόπο δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να «φρενάρει» τον αφανισμό των Ελλήνων, άλλα μάλλον και τον επιδιώκει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όντας δηλωμένος… «αντινατιβιστής», προτιμά να «λύσει» το πληθυσμιακό κενό επενδύοντας στην αντικατάσταση των Ελλήνων, με μια «ώριμη και συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία», όπως είχε πει ο ίδιος. Ο πρωθυπουργός ακολουθεί ευλαβικά την «γραμμή» των Βρυξελλών για «εισαγωγή» εκατομμυρίων φθηνών εργατικών χεριών από Ασία και Αφρική, και σκόπιμη πληθυσμιακή αλλοίωση όλων των ευρωπαϊκών χωρών.
Κι όμως υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που με την πολιτική που εφαρμόζουν, δείχνουν ουσιαστικές λύσεις ενάντια στην υπογεννητικότητα, που δεν είναι άλλη από την ουσιαστική ενίσχυση της οικογένειας, την παροχή σημαντικών κινήτρων για κάθε νέα γυναίκα που σκέφτεται να γίνει μητέρα και κάθε άνδρα που επιθυμεί να γίνει πατέρας. Έτσι επιτυγχάνεται η αναγέννηση μιας χώρας σε συνδυασμό με την πολιτισμική επιβίωση της.
Μια πραγματικά ρηξικέλευθη πολιτική που αντιμετωπίζει στην ρίζα του το πρόβλημα της υπογεννητικότητας ακολουθεί η Ουγγαρία, όπου ως μέρος ενός εθνικού σχεδίου για την αύξηση του ποσοστού εγχώριων γεννήσεων, αποφασίστηκε πως οι μητέρες κάτω των 30 ετών απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος.
Η Ουγγαρία έχει εισαγάγει μια σειρά από πολιτικές υπέρ της οικογένειας τα τελευταία χρόνια. Ο Όρμπαν έχει μιλήσει πολλάκις για τον στόχο του να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα, παρέχοντας οικονομικά κίνητρα στους πολίτες της Ουγγαρίας. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται χαμηλότοκα δάνεια και στήριξη για την αγορά αυτοκινήτου σε μεγάλες οικογένειες.
«Η Ουγγαρία επεκτείνει την φιλική προς την οικογένεια πολιτική της: από τον Ιανουάριο, οι γυναίκες που γίνονται μητέρες πριν από την ηλικία των 30 ετών θα απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων!», έγραψε ο Μπαλάζ Όρμπαν, μέλος του ουγγρικού κοινοβουλίου και της διοίκησης του προέδρου Βίκτορ Όρμπαν.
Η Ουγγαρία έχει προαναγγείλει και πρόσθετες πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης μιας που θα απαλλάσσει τις μητέρες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά από την καταβολή φόρου εισοδήματος για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Οι εργαζόμενοι ενήλικες θα εξαιρούνται επίσης μέχρι την ηλικία των 25 ετών, σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσουν να αποταμιεύσουν για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Χαοτική η απόσταση αυτών των μέτρων με την πολιτική νοοτροπία που κυριαρχεί στην Ελλάδα, όπου στα χρόνια των μνημονίων όχι απλά δεν ενισχύονταν οικονομικά οι νέοι, άλλα θεσπίστηκε ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους ως 25 ετών καταδικάζοντας τους στο να εργάζονται με μισθούς φτώχιας και να μην διανοούνται καν το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας. Μια κανονική γενοκτονία δηλαδή, που συντελέστηκε με οικονομικά μέσα.
Επιστρέφοντας στα της Ουγγαρίας, η φορολογική ελάφρυνση που προβλέπεται για τις νέες μητέρες θα εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το αν η μητέρα είναι παντρεμένη ή όχι και θα διαρκεί από τη 12η εβδομάδα κύησης μέχρι το τέλος του έτους που θα κλείσει τα 30.
Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επέκρινε εδώ και καιρό την προτεραιότητα της ΕΕ για τη μετανάστευση από τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής έναντι της αύξησης των ποσοστών γεννήσεων.