ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι σέβονται την Παιδεία; Βουλευτής της ΝΔ την είδε «σερίφης» και απείλησε καθηγητή επειδή έβαλε χαμηλό βαθμό στο παιδί του!

«Θα σε τελειώσω, θα δεις τι θα πάθεις, θα σε καταγγείλω στο υπουργείο Παιδείας», είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής στον εμβρόντητο καθηγητή!
Έτσι σέβονται την Παιδεία; Βουλευτής της ΝΔ την είδε «σερίφης» και απείλησε καθηγητή επειδή έβαλε χαμηλό βαθμό στο παιδί του!

Ενδεικτικό της εξουσιομανίας που έχουν κάποιοι βουλευτές της κυβέρνησης, είναι το απίστευτο περιστατικό που έγινε σε πασίγνωστο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων, μεταξύ ενός «γαλάζιου» βουλευτή και ενός καθηγητή.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο θρασύτατος εν ενεργεία βουλευτής φέρεται να απείλησε δημόσια τον καθηγητή του παιδιού του, επειδή δεν του έβαλε καλό βαθμό! Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των γονέων. Ο βουλευτής πλησίασε τον καθηγητή Μαθηματικών και τον έπιασε από τον γιακά (!), ξεκινώντας να τον απειλεί σε υψηλούς τόνους, μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των υπόλοιπων γονέων!

Σύμφωνα με το news247.gr, ο βουλευτής εξεμάνη λόγω του χαμηλού βαθμού του παιδιού του και δεκάδες γονείς που βρίσκονταν στο σχολείο εκείνη τη στιγμή, άκουσαν τον βουλευτή να λέει στον καθηγητή απειλές όπως: «θα σε τελειώσω, θα δεις τι θα πάθεις, θα σε καταγγείλω στο Υπουργείο Παιδείας».

Ο καθηγητής από την πλευρά του έμεινε άναυδος, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν έδωσε συνέχεια στο περιστατικό. Όμως ο σύλλογος διδασκόντων απέστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο του σχολεία, αλλά και στον σύλλογο γονέων, όπου γνωστοποιήθηκε αυτό το άθλιο συμβάν.

Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει μεμονωμένο, αλλά δεν είναι. Κρύβει από πίσω του μια ολόκληρη νοοτροπία. Με την πεποίθηση ότι η βουλευτική ιδιότητα τον κάνει «θεό», ένας ξιπασμένος βουλευτής συμπεριφέρεται σαν να είναι «τσιφλίκι» του το σχολείο. Συμπεριφέρεται σαν δικτατορίσκος που αντιλαμβάνεται τους εκπαιδευτικούς ως υποτελείς και υποχείριά του. Βάζεις καλούς βαθμούς στο παιδί μου, τα πάμε μια χαρά. Δεν βάζεις, σε πιάνω απ’ το γιακά και σε απειλώ. Βαθμοί κατά παραγγελία, ακόμα και αν ο μαθητής δεν ξέρει να κάνει ούτε… διαίρεση.

Αυτή είναι η «εκτίμηση» που έχει η κυβέρνηση για το εκπαιδευτικό σύστημα, η οποία φαίνεται και από τον απαξιωτικό τρόπο που μεταχειρίζεται τους εκπαιδευτικούς γενικότερα. Και το χειρότερο είναι ότι βουλευτής που τη έχει δει… «σερίφης», δεν ντράπηκε να εκτοξεύσει απειλές μπροστά σε τόσο κόσμο. Φανταστείτε δηλαδή σε τι βαθμό αποθράσυνσης έχουν φτάσει μερικοί στην πολιτική. Είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί δημόσια το όνομα αυτού του βουλευτή, για να γνωρίζει και ο λαός με τι ανθρώπους έχει να κάνει.

Και για να μην περιοριζόμαστε μόνο σε βουλευτές, το ίδιο πράγμα κάνουν και πολλοί γονείς. Είναι ένα θλιβερό φαινόμενο πού δυστυχώς εντείνεται στα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια. Στα πλαίσια του άκρατου «δικαιωματισμού» που πλασάρεται στα παιδιά, γονείς βρίσκουν «πάτημα» για να βάζουν στο στόχαστρο εκπαιδευτικούς και να τους ασκούν ψυχολογική βία με διάφορους τρόπους.

Με ποιον τρόπο θα κάνουν τη δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί μετά, όταν δέχονται χυδαίο bullying από γονείς, από μαθητές, αλλά ακόμα και από βουλευτές; Με αυτήν την κατάσταση είναι αυτονόητο ότι σε λίγα χρόνια τα σχολεία θα βγάζουν «κούτσουρα» με… καλούς βαθμούς και διακοσμητικά πτυχία…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι σέβονται την Παιδεία; Βουλευτής της ΝΔ την είδε «σερίφης» και απείλησε καθηγητή επειδή έβαλε χαμηλό βαθμό στο παιδί του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.