ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα ήταν η «ιδανική» Μύκονος: Πώς θα τραβήξουμε το «σωστό» είδος τουρισμού και όχι κάνοντας αρπαχτή (vid)

Η Μύκονος προπομπός του τουρισμού που αποφέρει εισοδήματα αλλά δημιουργεί προβλήματα.

Μύκονος: Πώς «μπορούμε να τραβήξουμε το είδος του τουρισμού που εμάς μας συμφέρει καλύτερα, όχι μόνο σαν μια αρπαχτή αλλά μακροπρόθεσμα».
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Μύκονος: Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για το πιο γνωστό νησί της Ελλάδας παγκοσμίως και ειδικά φέτος όπου ο τουρισμός έχει «πέσει» σε σχέση με όσα ξέραμε, ειδικά τους προηγούμενους μήνες από την άνοιξη ως και τον Ιούλιο.

Ίσως γιατί η Μύκονος έπαψε ελληνικό νησί να θυμίζει, ίσως γιατί τα «διόδια» έχουν κάνει να μην πατάει «ψυχή» στο αεροδρόμιο, γιατί η αστυνομία συνέλαβε τουρίστα να κοιμάται σε ακριβοπληρωμένες ξαπλώστρες χωρίς να έχει πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο!

Και φυσικά οι τιμές είναι σχεδόν παντού στα ύψη ακόμη και για τους πλούσιους επισκέπτες του νησιού των ανέμων, ενώ τα διάφορα εγκληματικά κυκλώματα συνεχίζουν να δρουν κάθε καλοκαιρί.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συγγραφέας Στάθης Καλύβας, κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ την άποψή του για το πώς «μπορούμε να τραβήξουμε το είδος του τουρισμού που εμάς μας συμφέρει καλύτερα, όχι μόνο σαν μια αρπαχτή αλλά μακροπρόθεσμα». Και φυσικά η Μύκονος είναι στο Νο1 αυτής της περίπτωσης, όπως όμως και αρκετά ακόμη άλλα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά.

Exit mobile version