ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Euractiv: Απίστευτο βίντεο που τρολάρει ανελέητα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Στο «στόχαστρο» του Euractiv μπήκε ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σατυρικό βίντεο που δείχνει δημοσιογράφο να παρακολουθείται ακόμα και στην... τουαλέτα!
Euractiv: Απίστευτο βίντεο που τρολάρει ανελέητα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Euractiv: Δεν έχει τέλος ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη από διεθνή μέσα, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών για το οποίο πλέον «βουίζει» όλη η υφήλιος, και μόνο στο περιβάλλον του πρωθυπουργού αρνούνται ακόμα να παραδεχθούν τη «δυσωδία» που αναδύει το ζήτημα.

Το νέο «ράπισμα» προς την κυβέρνηση έρχεται με σατυρική και καυστική διάθεση αυτή τη φορά, και είναι από το Euractiv. Πρόκειται για βίντεο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Euractiv στο Tik Tok. Γυρισμένο στα γραφεία του ειδησεογραφικού μέσου, το βίντεο παρουσιάζει έναν υποτιθέμενο Έλληνα δημοσιογράφο, ο οποίος παρακολουθείται αδιαλείπτως από τρεις ανθρώπους που υποδύονται την ελληνική κυβέρνηση. Από αυτή την τριμελή ομάδα «κυβερνητικών» κατασκόπων, ο ένας κρατά μπλοκ για σημειώσεις, η άλλη κρατά μια κάμερα, και η τρίτη κρατά μικρόφωνο!

Μάλιστα στο βίντεο, ο Έλληνας δημοσιογράφος φαίνεται να παρακολουθείται παντού και πάντα. Οι «κατάσκοποι» τον καταγράφουν όταν δουλεύει, όταν βγάζει φωτοτυπίες, όταν συζητά με πολιτικούς της αντιπολίτευσης, ακόμα και όταν πηγαίνει στην… τουαλέτα!

Ένας ευρηματικός τρόπος για να γελάσει κανείς πικρά με τα χάλια της Ελληνικής πραγματικότητας, που πλέον διασύρεται στο εξωτερικό καθημερινώς. Από λίκνο της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, φτάσαμε να χλευαζόμαστε ως καθεστώς παρακολούθησης, ανελευθερίας και φίμωσης του λόγου.

Σημειωτέον πως το Euractiv είναι από τα μέσα που έχουν πρωτοστατήσει στην διεθνή ανάδειξη του σκανδάλου των υποκλοπών και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα που κατατάσσεται στην 108η θέση παγκοσμίως, πίσω από πολλές υποανάπτυκτες χώρες.

Το καυστικό βίντεο έρχεται πάνω στη στιγμή που το Μαξίμου υφίσταται νέους ισχυρούς κλυδωνισμούς, με την αποκάλυψη πως είχε παγιδευτεί και το τηλέφωνο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη μέσω του λογισμικού Predator, ακριβώς όπως είχε γίνει και με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Έχοντας πλέον τρεις ανθρώπους που διαπίστωσαν πως έπεσαν θύματα παρακολούθησης από το ίδιο κακόβουλο λογισμικό, εξαφανίζεται το αφήγημα του πρωθυπουργού περί «μεμονωμένου λάθους» για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αφού διαφαίνεται πλέον πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο κατασκοπίας που αφορά πολλά πρόσωπα. Με κάθε νέα αποκάλυψη που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πιο έκθετος, με την ως τώρα στάση του «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Δεν ήταν τυχαία η παρέμβαση της ευρωβουλευτή Sophie in ‘t Veld που με αιχμηρή διάθεση έγραψε σε ανάρτηση της στο Twitter: «Άλλη μια περίπτωση Έλληνα πολιτικού της αντιπολίτευσης που έγινε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το λογισμικό του Predator. Αυτή, πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία αποκάλυψη. Το καπάκι άνοιξε». Αναφερόμενη σε «καπάκι», προφανώς υπονοεί καπάκι (πολιτικού) υπόνομου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euractiv: Απίστευτο βίντεο που τρολάρει ανελέητα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.