ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωεκλογές: Επικίνδυνα «μαγειρέματα» στη Θράκη με το τουρκοκίνητο κόμμα DEB – Το ελληνικό κράτος το αφήνει να «αλωνίζει»

Ο Μητσοτάκης ενοχλείται μόνο από τους Σπαρτιάτες και όχι από τους εντολοδόχους τους Ερντογάν στη Θράκη - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ άφησαν τη Θράκη στη μοίρα της
Ευρωεκλογές: Επικίνδυνα «μαγειρέματα» στη Θράκη με το τουρκοκίνητο κόμμα DEB – Το ελληνικό κράτος το αφήνει να «αλωνίζει»

Πολύ σκοτεινά πολιτικά παιχνίδια παίζονται στη Θράκη ενόψει ευρωεκλογών, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να φέρουν τεράστιες ευθύνες για τις «πλάτες» που φαίνεται να κάνουν στα τουρκικά σχέδια.

Το τουρκοδίαιτο, εθνικιστικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ ή Dostluk-Eşitlik-Barış Partisi – DEB) που ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα, συμμετέχει ανενόχλητο στις προσεχείς ευρωεκλογές με στόχο να βγάλει ευρωβουλευτή μέσω της Ελλάδας. Αυτονόητα συμπεραίνει κανείς ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι καταστροφικό για τη χώρα μας, αφού οι τουρκόφιλοι υποψήφιοι θα αποκτήσουν ένα ισχυρότατο ευρωπαϊκό έρεισμα για να αναδείξουν ζήτημα «τουρκικής μειονότητας».

Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τρομερές «ευαισθησίες» για να καταγγέλλει «κρυφούς αρχηγούς» κομμάτων και να ακυρώνει την ψήφο των πολιτών επειδή βάζουν «επικίνδυνα» κόμματα στη Βουλή, αλλά δεν δείχνει καμία ευαισθησία για να αντιμετωπιστεί ένας πολιτικός δούρειος ίππος του Ερντογάν, όπως είναι το πρακτορικό κόμμα DEB.

Το DEB είναι κόμμα που ίδρυσε η «μαριονέτα» της Άγκυρας –  Αχμέτ Σαδίκ (1947-1995). Σε αυτό τώρα προεδρεύει η Τσιγδέμ Ασάφογλου, η οποία πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu και έκανε λόγο για «Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης», «τουρκική» μειονότητα και «μακεδονική» μειονότητα. Το DEB αυτοσυστήνεται ως το πολιτικό κόμμα της «μουσουλμανικής “τουρκικής” μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Και η ελληνική Δικαιοσύνη δεν βρήκε κανένα λόγο να πάρει θέση γι’ αυτό το κόμμα, όταν την ίδια στιγμή «κόβει» από τις εκλογές ελληνικά κόμματα για «ψύλλου πήδημα». Πολιτικοί σχηματισμοί «κόβονται» αν οικειοποιούνται «δημόσια» σύμβολα (ελληνικά, χριστιανικά ή άλλα), αν έχουν παρόμοια ονόματα μεταξύ τους, αν δεν πληρώσουν το αντίτιμο της συμμετοχής κλπ. Και για ένα κόμμα που είναι δάκτυλος του τουρκικού προξενείου και υποσκάπτει συνεχώς την ελληνικότητα της Θράκης, κανένας δεν βρήκε αφορμή να κάνει κάτι.

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε υπόμνημα για τον «πραγματικό αρχηγό» των Σπαρτιατών (το ίδιο έκανε ο Ανδρουλάκης και o Χαρίτσης), αλλά για τον πραγματικό αρχηγό του DEB που είναι ο «Σουλτάνος», φαίνεται ότι δεν έβλεπαν σοβαρό λόγο να κάνουν το ίδιο.

Ο κίνδυνος δεν είναι καθόλου αμελητέος. Το 2019 το DEB είχε λάβει 42,000 ψήφους σε σύνολο 5,650,000 ψηφισάντων (0.75%). Το 2014 είχε λάβει 40,000 ψήφους, σε σύνολο 5,715,000 ψηφισάντων (0.71%). Και το 2014 και το 2019 είχε έρθει πρώτο κόμμα στη Ξάνθη και τη Ροδόπη. Επομένως υπάρχει μια σταθερή δυναμική που ενέχει σημαντικούς κινδύνους. Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να αφεθεί απλώς σε δημοσκοπικούς εφησυχασμούς.

Οι προεκλογικές εκστρατείες του DEB ενισχύονται από την Άγκυρα, ενώ τις καμπάνιες στηρίζουν οι δύο ψευδομουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Στο παρόν ευρωψηφοδέλτιο συμμετέχει και η Ευγενία Νατσουλίδου, η οποία υποστηρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής εθνικής μειονότητας» και είναι ηγετικό στέλεχος της ΑΜΚΕ, «Μακεδονικής Κίνησης Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας. Κρστε Μισιρκοβ».

Συνεπώς όλα τα επεκτατικά και ανθελληνικά ιδεολογήματα των γειτονικών χωρών έχουν συνασπιστεί στο από – κομμα του DEB που το ελληνικό κράτος αφήνει να αλωνίζει ελεύθερα στη Θράκη. Ακόμα χειρότερα, με μια απόφαση που εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επέλεξαν για πρώτη φορά τις τελευταίες δυο δεκαετίες να μην συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους για τις Ευρωεκλογές μουσουλμάνο υποψήφιο, σε αντίθεση με την ΝΔ, το Μέρα25 και την Νέα Αριστερά.

Δεν νοείται ελληνικά κόμματα να χαρίζουν τέτοια «αβάντα» στο τουρκοκίνητο κόμμα. Είτε το κάνουν σκόπιμα, είτε από άγνοια κινδύνου, είναι το ίδιο υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό.

Οι υγιείς πατριωτικές δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής, οφείλουν να καταγγείλουν με όλες τους τις δυνάμεις το πολιτικό όχημα εκτουρκισμού της Θράκης που λέγεται «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας». Και όποιοι ονειρεύονται εθνικές μειονότητες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευρωεκλογές: Επικίνδυνα «μαγειρέματα» στη Θράκη με το τουρκοκίνητο κόμμα DEB – Το ελληνικό κράτος το αφήνει να «αλωνίζει»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.