ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Βρέχει πάλι – Ελπίδες ότι θα σβήσει η φωτιά μόνη της

Ο Έβρος ελπίζει και πάλι με την βροχή να ξεκινάει στον ακριτικό νομό και να φέρνει ελπίδες για κατάσβεση της φωτιάς στη Δαδιά
Έβρος: Βρέχει πάλι – Ελπίδες ότι θα σβήσει η φωτιά μόνη της

Έβρος: Δραματικές στιγμές βιώνει ένα από τα σημαντικότερα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης, με την φωτιά στον Έβρο να καίει το δάσος της Δαδιάς.

Το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, καίγεται εδώ και πέντε ημέρες έχοντας υποστεί μια οδυνηρή οικολογική καταστροφή με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί.

Από τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική που είναι ενισχυμένη από 320 Πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα αλλά και τα 6 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα που συνδράμουν στις προσπάθειες δίνουν τη δική τους μάχη.

Έβρος: Βρέχει πάλι – Ελπίδες ότι θα σβήσει η φωτιά μόνη της

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε συνδυασμό με ορισμένα δύσβατα σημεία κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο, όμως η σημερινή ημέρα έφερε μια θετική εξέλιξη καθώς από νωρίς το πρωί έχει κάνει την εμφάνιση της στο νομό μια ασθενής βροχή που όμως μπορεί να κριθεί κομβική για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ακόμη και στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, που τις προηγούμενες ημέρες πνίγηκε από τους πυκνούς καπνούς που έφτασαν στην ακριτική πόλη με τη βοήθεια των ανέμων, η βροχή γίνεται όλο και πιο έντονη, με τις ελπίδες να επιστρέφουν.

Το Sportime βρίσκεται στην πόλη του Έβρου για να σας μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή και ο καιρός δείχνει να είναι σύμμαχος για να σβήσει επιτέλους η φωτιά έστω και από μόνη της.

Θυμίζουμε πως η φωτιά είχε καταφέρει να περικυκλώσει όλη την περιοχή κάτι που οδήγησε στην εντολή για εκκένωση του οικισμού της Δαδιάς, με την φωτιά να βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια.

Πρόκειται για ένα μέτωπο που άγγιζε τα δύο χιλιόμετρα ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Δείτε εικόνες από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης:

Έβρος: Βρέχει πάλι - Ελπίδες ότι θα σβήσει η φωτιά μόνη της

Έβρος: Βρέχει πάλι - Ελπίδες ότι θα σβήσει η φωτιά μόνη της

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος: Βρέχει πάλι – Ελπίδες ότι θα σβήσει η φωτιά μόνη της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.