ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοικονομώ: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα – Ποιους αφορά

Ανοίγουν πριν από τις εκλογές επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και νέους
Εξοικονομώ: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα – Ποιους αφορά

Τρία νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» για χιλιάδες νοικκυριά, νέους αλλά και επιχειρήσεις αναμένεται να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο νέο «Εξοικονομώ για νοικοκυριό», προϋπολογισμού περίπου 300 εκατ. ευρώ για το 2023,
το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους», προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ και το «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με κονδύλια τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

Νοικοκυριά

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, κριτήριο υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά θα είναι οι βαθμοημέρες (ακραίες καιρικές συνθήκες ανά περιοχή), ενώ στόχος είναι να ενισχυθούν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και οι παλαιότερες κατοικίες.

Ο οδηγός του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, δεν αναμένεται όμως να έχει μεγάλες διαφορές από αυτά που ίσχυαν στον προηγούμενο κύκλο.

Επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις χρηματοδοτείται από τους πόρους του Ταμείου ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο προϋπολογισμός του προέβλεπε σε πρώτη φάση 100 εκατ. ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ποσό αναμένεται να αυξηθεί.

Για νέους

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και τα νέα ζευγάρια, για ένα σύγχρονο σπίτι που θα τους εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και χαμηλό κόστος θέρμανσης/κλιματισμού.

Εξοικονομώ: Δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005 με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία. Το εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα/επικαρπία/υψηλή κυριότητα) του αιτούντος θα πρέπει να υφίσταται κατά το έτος αναφοράς του προγράμματος (φορολογικό έτος 2021), όπως και κατά την υποβολή της αίτησης.

Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης/ενοικίασης σε επιλέξιμη κατοικία, ο αιτών θα πρέπει να έχει εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας/επικαρπίας.

ΓΙα την υπαγωγή στο σκέλος Ανακαινίζω, ο αιτών θα πρέπει να έχει εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας/επικαρπίας σε ποσοστό 100% (αποκλείεται η ψιλή κυριότητα).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξοικονομώ: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα – Ποιους αφορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.