ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυσικό αέριο: Τότε θα το κόβουν σε σπίτια, σχολεία, επιχειρήσεις

Τότε θα κοπεί το φυσικό αέριο σε σπίτια, σχολεία και επιχειρήσεις

Φυσικό αέριο: Τότε θα το κόβουν σε σπίτια, σχολεία, επιχειρήσεις
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Στη δίνη της ακρίβειας βρίσκονται νοικοκυριά, σχολεία αλλά και επιχειρήσεις, με το φυσικό αέριο να φέρνει κακά μαντάτα και να προετοιμάζει τους πάντες για έναν άκρως δύσκολο και κοστοβόρο χειμώνα.

Όπως έχετε διαβάσει ήδη από το Sportime, έχουν γίνει γνωστά τα ποσά που θα δοθούν για επίδομα ρεύματος και φυσικού αερίου όμως το μέλλον φαίνεται πως είναι σκοτεινό καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να κοπεί η παροχή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στα έντυπα ΝΕΑ από τον δημοσιογράφο, Χρήστο Κολώνα, θα υπάρξουν ορισμένα νέα έκτακτα μέτρα ασφάλειας εφοδιασμού στα οποία προβλέπονται ακόμα και μέτρα διακοπής της ροής του φυσικού αερίου με πρώτες στη σειρά τις μεγάλες βιομηχανίες και τελευταίους τους οικιακούς καταναλωτές, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους σταθμούς τηλεθέρμανσης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Φυσικό αέριο: Τότε θα το κόβουν σε σπίτια, σχολεία, επιχειρήσεις

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιγράφει επτά «καταστάσεις κρίσης» οι οποίες ενεργοποιούν διαδοχικά τρία επίπεδα συναγερμού.

Οι «καταστάσεις κρίσης» είναι οι εξής:

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος του εφοδιασμού ενεργοποιούνται οι αντίστοιχες «καταστάσεις συναγερμού 1, 2 και 3».

Για κάθε επίπεδο συναγερμού προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αποτραπεί η μετάβαση στον ακραίο κίνδυνο.

Οι «καταστάσεις συναγερμού» είναι οι εξής:

 

Exit mobile version