ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Αδειάζει η κλεψύδρα για την υποβολή τους – Έρχεται παράταση;

Μέχρι πότε μπορεί να γίνει η υποβολή για τις φορολογικές δηλώσεις - Τι ισχύει με την παράταση
Φορολογικές δηλώσεις: Αδειάζει η κλεψύδρα για την υποβολή τους – Έρχεται παράταση;

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος που έχουν στη διάθεση τους όσοι δεν έχουν καταθέσει ακόμη τις φορολογικές δηλώσεις τους για το έτος του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις 8 ημέρες απομένουν για την υποβολή ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν θα δοθεί παράταση από την Ελληνική Κυβέρνηση, τη στιγμή που κύκλοι της εμφανίζονται αρνητικοί για αυτό το ενδεχόμενο.

Φορολογικές δηλώσεις: Αδειάζει η κλεψύδρα για την υποβολή τους – Έρχεται παράταση;

Την ώρα που πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης.

Θυμίζουμε πως όσοι δεν καταθέσουν τη δήλωση τους εμπρόθεσμα μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 100 έως 500 €.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι παράγοντες της αγοράς ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής καθώς, όπως υποστηρίζουν άργησε να ανοίξει το σύστημα υποβολής (25 Απριλίου) ενώ παράλληλα υπάρχει νέος τρόπος φορολόγησης σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που προκάλεσε σύγχυση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις: Αδειάζει η κλεψύδρα για την υποβολή τους – Έρχεται παράταση;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.