ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε παίρνουν παράταση – Τι ισχύει

Πότε εκπνέει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις του 2023;
Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε παίρνουν παράταση – Τι ισχύει

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα του taxisnet προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους και το 2023 με την καταλυτική ημερομηνία να παίρνει παράταση.

Όπως ήταν αναμενόμενο και με δεδομένο πως ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει υποβάλει ακόμη τη φορολογική του δήλωση, οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να δοθεί ένα νέο περιθώριο για να το πράξουν.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ημερομηνία που εξέπνεε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, παρατείνεται πλέον μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών αλλά και νομικών προσώπων του έτους 2022.

Μάλιστα, μέχρι αυτή την ημερομηνία, θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου ενώ στο κάδρο βρίσκεται πάντα η έκπτωση 3% εξακολουθεί να ισχύει για όσους καταβάλουν εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου.

Φορολογικές δηλώσεις: Τι ισχύει

– Παράταση της προθεσμίας έως 31/8/2023

– Φόρος εισοδήματος: Πληρωμή σε 8 δόσεις

– Διπλή δόση έως τέλος Αυγούστου

– Έκπτωση 3% -> μόνο για εφάπαξ εξόφληση έως σήμερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε παίρνουν παράταση – Τι ισχύει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.