ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι αλλαγές στην φορολογία – Ποιοι χάνουν και ποιοι και κερδίζουν (vid)

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι κερδισμένοι και χαμένοι από τις αλλαγές στη φορολογία.
Φορολογικό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι αλλαγές στην φορολογία – Ποιοι χάνουν και ποιοι και κερδίζουν (vid)

Φορολογικό νομοσχέδιο: Αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που παρουσίασαν την Τρίτη (31/10) στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, και ο αρμόδιος υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης. Ποιοι χάνουν και ποιοι και κερδίζουν περισσότερο.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με την καθιέρωση ελάχιστου φορολογητέου – τεκμαρτού εισοδήματος φέρνει.

Το σημαντικότερο κομμάτι του φορολογικού νομοσχεδίου αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι είναι περισσότεροι από 800.000. Ποιοι οι κερδισμένοi και χαμένοι του νομοσχεδίου.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Κερδισμένοι και χαμένοι από τις αλλαγές στην φορολογία

Παράδειγμα επιβάρυνσης επαγγελματία

-Καθαρά κέρδη 5.500 €

Σημερινό σύστημα

-Φόρος 495 €

-Τέλος επιτηδεύματος 650 €

-Σύνολο 1.145 €

Νέο σύστημα

-Νέος φόρος 1.102 €

-Τέλος επιτηδεύματος (-25%) 488 €

-Σύνολο 1.590 €

Διαφορά φόρου: +445 €

Παράδειγμα 2
-Καθαρά κέρδη 15.000 €

Σημερινό σύστημα

-Φόρος 2.000 €

-Τέλος επιτηδεύματος 650 €

-Σύνολο 2.650 €

Νέο σύστημα

-Νέος φόρος 2.000 €

-Τέλος επιτηδεύματος (-50%) 325 €

-Σύνολο 2.325 €

–Διαφορά φόρου: -325 €

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του Mega Channel

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι αλλαγές στην φορολογία – Ποιοι χάνουν και ποιοι και κερδίζουν (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.