ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: «Εφιάλτης» χωρίς τέλος στη Ρόδο – Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκαν σπίτια και ξενοδοχεία (vids)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για έκτη ημέρα η φωτιά στη Ρόδο, η οποία κατέκαψε σπίτια, ξενοδοχεία και οικισμούς οι οποίοι εκκενώθηκαν.
Φωτιά: «Εφιάλτης» χωρίς τέλος στη Ρόδο – Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκαν σπίτια και ξενοδοχεία (vids)

Φωτιά: Ατελείωτη είναι η μάχη με τις φλόγες στο νησί της Ρόδου, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν για έκτη ημέρα, για να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα.

Μετά από μια εφιαλτική νύχτα με νέες αναζωπυρώσεις και νέες εκκενώσεις χωριών, ξεκίνησαν οι πτήσεις των εναέριων πυροσβεστικών μέσων ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς συνεχίζοντας την μάχη για την κατάσβεση της.

Με εντολή της πολιτικής προστασίας απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους οι κάτοικοι στα χώρια Λάερμα, Λάρδος, Πυλώνα, Κάλαθος, Μάσαρη, Μαλώνα και Χαράκι, καθώς και οι Πεύκοι και η Λίνδος, δύο από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη καθώς υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες σε διάφορες περιοχές με τα κυριότερα μέτωπα να εντοπίζονται νότια του Απόλλωνα, δυτικά από τα Λάερμα και στην περιοχή ανάμεσα στο Κιοτάρι και το Γεννάδι, ενώ συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Φωτιά: Tρία τα ενεργά μέτωπα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε τρία ενεργά μέτωπα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Κιοτάρι και νοτιοδυτικά προς Γεννάδι.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις  και στον Απόλλλωνα προς Προφήτη Ηλία όπου αυτή την ώρα οι δυνάμεις καταβάλουν τεράστια προσπάθεια να μην επεκταθεί βορειότερα προς το πυκνό δάσος. Στα ανατολικά της τεχνητής λίμνης Γαδουρά δίνεται μάχη ώστε οι φλόγες να μην επεκταθούν προς Κάλαθο.

Με το πρώτο φως ξεκίνησαν τις ρίψεις 10 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα ( 7 ελληνικά, 1 κροατικό και 2 τουρκικά). Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων και 49 υδροφόρα οχήματα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς και αναμένονται σύντομα ακόμα 10 οχήματα με 60 πυροσβέστες.

Από ‘κει και πέρα, ακραίος είναι ο κίνδυνος φωτιάς σήμερα, καθώς στο «κόκκινο» βρίσκονται σήμερα Κυριακή πολλές περιοχές της χώρας στον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: «Εφιάλτης» χωρίς τέλος στη Ρόδο – Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκαν σπίτια και ξενοδοχεία (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.