ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά – Κορινθία: Αφού δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί ο Κικίλιας, ζητάνε συγγνώμη οι πυροσβέστες! – «Φωνάζαμε ότι είμαστε λίγοι, κι εκείνοι αγόραζαν drones»

Δραματικό μήνυμα από τους εποχικούς: «Σας ζητάμε συγνώμη για την καταστροφή - ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - 4.000 τα κενά στη Πυροσβεστική»
Φωτιά – Κορινθία: Αφού δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί ο Κικίλιας, ζητάνε συγγνώμη οι πυροσβέστες! – «Φωνάζαμε ότι είμαστε λίγοι, κι εκείνοι αγόραζαν drones»

Αφού δεν έχουν την τσίπα να παραιτηθούν εκείνοι που ευθύνονται για το εύρος της καταστροφής στη Κορινθία, βγήκαν οι εποχικοί πυροσβέστες να πουν μια παλικαρίσια συγγνώμη στον κόσμο, που δεν τους αναλογεί όμως.

Τη συγγνώμη από τον λαό και τη δήλωση παραίτησής του, θα έπρεπε να εκφράσει ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πριν μερικές εβδομάδες διοργάνωσε… γιορτή με τον πρωθυπουργό στο Met Hotel Θεσσαλονίκης για να αυτοθαυμαστούν για την… «επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο»!

Επικοινωνιακές φιέστες για τα πανηγύρια, ενώ και φέτος κάηκε όλη η Ελλάδα, αλλά φαίνεται ότι στην κυβέρνηση είναι εθισμένοι στο να συγχαίρουν τους εαυτούς τους. Ακόμα και πριν τελειώσει η επικίνδυνη περίοδος για πυρκαγιές!

Για να έρθει τελικά η περασμένη Κυριακή, και με τον πρώτο αέρα να ξεφύγει μια εστία στο Ξυλόκαστρο που ήταν απόλυτα ελέγξιμη αρχικά. Την ίδια ώρα μάλιστα που δεν υπήρχε κανένα άλλο σοβαρό μέτωπο στη χώρα και η θάλασσα ήταν δίπλα στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά!

Πως να βλέπουν άραγε τις πρόωρες… φιέστες του Κικίλια, οι χαροκαμένες οικογένειες των  δύο άτυχων νέων που απανθρακώθηκαν στην προσπάθεια να βοηθήσουν συνανθρώπους τους; Και αντί ο υπουργός να δείξει έστω ένα ίχνος ντροπής για τις ευθύνες του, επέρριψε ευθύνες στους… νεκρούς γιατί δεν συμμορφώθηκαν στα μηνύματα του 112!

Και εκτός από τους 2 φρικτούς θανάτους που έδειξαν ότι το δόγμα «μηδενικών απωλειών» έγινε κυριολεκτικά στάχτη, έχουμε και δεκάδες πολίτες που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται. Μια ολική καταστροφή στη βόρεια Πελοπόννησο που συμβαίνει σε εποχή φθινοπώρου, όχι λόγω κλιματικής αλλαγής, αλλά λόγω εγκληματικής κυβέρνησης.

«Σας ζητάμε συγγνώμη αλλά είμαστε λίγοι»

Αναλογιζόμενοι όλη τη φρίκη που βιώνουν για άλλη μια φορά οι πολίτες, οι εποχικοί πυροσβέστες ανάρτησαν ένα κείμενο που αποτελεί γροθιά στο στομάχι, κυρίως για την ευσυνειδησία τους, αλλά και τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης στην υποστελέχωση της Πυροσβεστικής.

Οι εποχικοί πυροσβέστες είναι εκείνοι που κάθε καλοκαίρι βγάζουν «το φίδι απ’ την τρύπα» αλλά το κράτος τους αφήνει να ζουν στην αβεβαιότητα. Είναι εκείνοι που εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια και κοιμούνται αποκαμωμένοι σε καταστρώματα πλοίων, σκαλοπάτια και άκρες χωματόδρομων. Καταγγέλλουν συνεχώς την ανεπάρκεια προσωπικού στην Πυροσβεστική, που μεταφράζεται σε 4.000 κενές θέσεις στο Σώμα. Και όταν επιχείρησαν να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας του τότε υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, δόθηκε εντολή να τους πνίξουν στα χημικά.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, που έχουν τον σεβασμό ολόκληρου του ελληνικού λαού, ζήτησαν συγγνώμη για την καταστροφική φωτιά στην Κορινθία, αφού δεν ζητάει κανένας άλλος. Και είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Τα λόγια τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Βασίλη Κικίλια που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σαν περιττό κόστος την αντιπυρική οργάνωση της χώρας.

«Στέρεψαν οι λέξεις.

Ένα μεγάλο συγγνώμη σε όλους τους πολίτες. Φωνάζαμε δεν έχουμε Πυροσβέστες και αυτοί αγόραζαν drones. Και σα να μην έφτανε αυτό βγήκε και είπε ο κ. Κικίλιας ότι σε 30 μέρες δεν θα μας ανανεώσουν τις συμβάσεις μας.

Εν μέσω πολέμου, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου  ο Υπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει ότι θα διώξει Πυροσβέστες και 2 μέρες εμείς είμαστε εδώ και παλεύουμε με το θηρίο γνωρίζοντας την τύχη μας.

Σας ζητάμε συγνώμη για την καταστροφή αυτή αλλά είμαστε λίγοι. Δεν φτάνουν οι Πυροσβέστες, δεν πήραν Πυροσβέστες, ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ. 4.000 τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα»

Η συγκλονιστική ανάρτηση των εποχικών πυροσβεστών, συνοδεύεται με μια αποκαρδιωτική φωτογραφία από την κόλαση φωτιάς στη Λύγια Κορινθίας, όπου οι φλόγες έσβησαν κυριολεκτικά στη θάλασσα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά – Κορινθία: Αφού δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί ο Κικίλιας, ζητάνε συγγνώμη οι πυροσβέστες! – «Φωνάζαμε ότι είμαστε λίγοι, κι εκείνοι αγόραζαν drones»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.