ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Μεγάλος κίνδυνος και σήμερα – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «συναγερμό»

Που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για φωτιά σήμερα
Φωτιά: Μεγάλος κίνδυνος και σήμερα – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «συναγερμό»

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για φωτιά και σήμερα, Τετάρτη, με πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα να βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Πιο συγκεκριμένα και την ώρα που μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4 για τις εξής περιοχές:

  • Αττική και Κύθηρα
  • Εύβοια και Βοιωτία
  • Αργολίδα και περιοχές Κορινθίας και Λακωνίας
  • Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά και Λέσβο

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η κατηγορία 4, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός ενώ ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

Για αυτόν τον λόγο άπαντες πρέπει να είναι προσεκτικοί σε όλες τους τις κινήσεις, την ώρα που το πυροσβεστικό σώμα της χώρας, οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και οι εθελοντές, δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Τα ίδια και τα ίδια! Πως γίνεται να καίγονται σπίτια ένα βήμα από την Αθήνα – Πως γίνεται να καίγονται σπίτια γενικά

Καύσωνας: Έρχονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού – Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Πέμπτη

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Μεγάλος κίνδυνος και σήμερα – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «συναγερμό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.