ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: Σοκάρει η πρόβλεψη που θα σταματήσει το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Αττική

Η πιλοτική εκτίμηση της επιχειρησιακής μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) σοκάρει για το που μπορούν να φτάσουν οι φλόγες
Φωτιά: Σοκάρει η πρόβλεψη που θα σταματήσει το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Αττική

Οι φωτιές στην Βορειοανατολική Αττική συνεχίζουν να μαίνονται καίγοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα βλάστησης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αυτές μπορεί να επεκταθούν ακόμα περισσότερο στο Λεκανοπέδιο.

Μια πιλοτική εκτίμηση στην οποία προχώρησε η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) σοκάρει για το που μπορούν να φτάσουν οι φλόγες.

Όπως φαίνεται από τον χάρτη, οι πυρκαγιές μπορούν να απλωθούν ακόμα περισσότερο καταστρέφοντας κι άλλες εκτάσεις πυκνής βλάστησης.

Η εκτίμηση δημοσιεύτηκε στο Facebook και δείχνει το φρικιαστικό και απευκτέο σενάριο της φωτιάς στην Αττική.

Η εκτίμηση για το πύρινο μέτωπο στην Αττική αναφέρει τα εξής: 

«Η επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, παρουσιάζουν μία πιλοτική εκτίμηση για την αναμενόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που επηρεάζει πλέον ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Αττικής (Χάρτης). Η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ – meteo.gr και αφορά την χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.08.2021 06:00.

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει σήμερα αντιμέτωπους η νέα πραγματικότητα των δασικών πυρκαγιών, το ΕΑΑ – meteo.gr προτάσσει την ουσιαστική, επιστημονική συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο μία περισσότερο ολοκληρωμένη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών του παρόντος και του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκκίνηση αυτής της καταρχήν άτυπης συνεργασίας, προϊόν της οποίας είναι ο παραπάνω χάρτης.
Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας
Πολιτική Προστασία
Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΕΡΤ Α.Ε.»

Φωτιά: Σοκάρει η πρόβλεψη που θα σταματήσει το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Αττική

Διαβάστε επίσης: «Εκκενώστε» την Ελλάδα, για να έρθουν οι… επενδύσεις! – Οργή και αγανάκτηση για τον πύρινο όλεθρο

Φωτιά Αττική: «Εφιάλτης», η φωτιά πέρασε την Εθνική και κατευθύνεται προς Ωρωπό! – Εκκενώνονται πολλές περιοχές

Χατζηγιοβάνης για το μέλλον του: «Είμαι 100% συγκεντρωμένος στον Παναθηναϊκό»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: Σοκάρει η πρόβλεψη που θα σταματήσει το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Αττική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.