ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Αρχίζουν να «αγριεύουν» οι άνεμοι – Μεγάλη η ανησυχία!

Τεράστια ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η φωτιά στην Αττική!

Φωτιά στην Αττική: Αρχίζουν να «αγριεύουν» οι άνεμοι – Μεγάλη η ανησυχία!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πολύ κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες για τη φωτιά στην Αττική, η οποία… πήρε μαζί της μέχρι τώρα μία ανθρώπινοι ψυχή, πολλά ζωάκια και χιλιάδες στρέμματα γης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η Πυροσβεστική και όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις με τα εναέρια μέσα, προσπαθούν να… πολεμήσουν τις αναζωπυρώσεις που είναι πολλές και σε διάσπαρτες περιοχές.

Για την κατάσβεση τους επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενώ 3 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού.

Ωστόσο τα νέα που έρχονται δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, αφού ο καιρός φαίνεται ότι δε θα είναι υπέρ των ανθρώπων που βρίσκονται στα σημεία αυτά.

Φωτιά στην Αττική: Αύξηση των ανέμων προβλέπει το Meteo!

Συγκεκριμένα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, αναμένεται να δούμε νέα αύξηση των ανέμων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Meteo.

Όπως φαίνεται, από το μεσημέρι έως και το απόγευμα (3 μ.μ.) αναμένονται ριπές ανέμου που τοπικά θα ξεπερνούν τα 60 – 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Μικρή εξασθένιση των ανέμων (και των ριπών) αναμένεται από τις 5 με 6 το απόγευμα, ενώ σημαντική εξασθένιση αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Πρέπει οι δυνάμεις να παραμείνουν συγκεντρωμένες σε όλα τα διαθέσιμα σημεία, προκειμένου να προλάβουν τυχόν μεγάλες αναζωπυρώσεις, που θα φέρουν νέες καταστροφές.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα φτάνει βοήθεια από άλλες χώρες. Η Γαλλία, η Ιταλία, η Σερβία, η Τσεχία, η Τουρκία και η Ρουμανία, θα συνδράμουν τόσο με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με οχήματα και αεροσκάφη.

Exit mobile version