ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Πολύ δύσκολη η κατάσταση – Συνεχόμενες αναζωπυρώσεις – Αυξάνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής! (vids)

Η Πυροσβεστική και όλες οι δυνάμεις, κάνουν τα πάντα για να περιορίσουν την ορμή της φωτιάς στην Αττική.

Φωτιά στην Αττική: Πολύ δύσκολη η κατάσταση – Συνεχόμενες αναζωπυρώσεις – Αυξάνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής! (vids)
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πολύ δύσκολη συνεχίζει να είναι η κατάσταση από τη φωτιά στην Αττική, όπου παραμένει ανεξέλεγκτη και κατακαίει σε Πεντέλη, Διώνη, Νταού, Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό.

Οι ισχυροί άνεμοι, κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα, αφού οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχόμενες και οι εστίες φωτιάς συνεχώς αυξάνονται.

Προς το απόγευμα αναμένεται λίγο η πτώση των μποφόρ, όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς, ωστόσο περιμένουμε νέα αύξηση τον Δεκαπενταύγουστο.

Η Πυροσβεστική κάνει υπερπροσπάθεια, μήπως καταφέρει να περιορίσει κάπως το μέτωπο, που φτάνει ακόμα και τα 30 χλμ., ενώ ο καπνός έχει ταξιδέψει πάνω από 300 χλμ. πλέον.

Οι δυνάμεις συνεχώς και αυξάνονται στα σημεία που έχουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα και αυτή τη στιγμή παλεύουν πάνω από 670 πυροσβέστες.

Δίπλα τους βρίσκονται αρκετοί αστυνομικοί, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

«Θέλω να είμαι σαφής. Η αντίδραση τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα στην αρχική εστία στον Βαρνάβα ήταν άμεση. Το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά. Σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς, με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και οι πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.

Δυστυχώς, η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία», αναφέρει ο κ. Κικίλιας.

Φωτιά στην Αττική: Δε σταματάει το 112 – Στέλνουν βοήθεια άλλες χώρες!

Όσο γίνεται η προσπάθεια για την κατάσβεση και τη φωτιά να καίει τα πάντα στο διάβα της, το 112 συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του.

Τα μηνύματα είναι συνεχόμενα και καλούν τους πολίτες να αποχωρήσουν από τις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές για να μην υπάρξουν κολλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχει δοθεί εκκενώσεις των περιοχών: Νταού Πεντέλης, Άγιος Σπυρίδωνας, Νέα Πεντέλη, Παλιά Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Δαμάραση, Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χώρες στέλνουν βοήθεια για να συνδράμουν τους Έλληνες πυροσβέστες, ενώ και η Κύπρος ετοιμάζει μία πολύ πολυμελή αποστολή για να βρεθεί στην χώρα μας.

Exit mobile version