ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης – Άρχισε η καταγραφή ζημιών!

Άμεσα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης μετά τη φωτιά στην Αττική.

Φωτιά στην Αττική: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης – Άργησε η καταγραφή ζημιών!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα κομμάτια τους μαζεύουν σιγά-σιγά οι κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να παραδίδονται στις φλόγες από τη φωτιά στην Αττική.

Η φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μία άτυχη γυναίκα και πήρε μαζί της χιλιάδες ζώα και άφησε στρέμματα καμένης γης.

Άμεσα λοιπόν η κυβέρνηση, μετά την αποτυχία της, έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει τα μέτρα για τους πληγέντες.

Έτσι το αργότερο μέχρι τις 21 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα, προκειμένου να γίνουν αιτήσεις για τις αποζημιώσεις.

Ήδη η καταγραφή των ζημιών στις περιοχές της Αττικής που πέρασε η φωτιά έχουν αρχίσει και προχωρούν με όσο πιο γρήγορους ρυθμούς γίνεται.

Αυτό μάλιστα ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Παράλληλα, από χθες έχει ενεργοποιηθεί και η κρατική αρωγή που αφορά τις επιχειρήσεις, όπου ο βραχίωνας της ενίσχυσης θα είναι οι επιτροπές αρωγής», ανέφερε αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα σπίτια και οι επιχειρήσεις θα είναι λιγότερα από 100, ενώ κάτω από το 10% των καμένων περιοχών είναι δασικές εκτάσεις, καθώς επρόκειτο ως επί το πλείστον για χαμηλή βλάστηση. Βεβαίως, οι τελικές μετρήσεις και από το σύστημα Copernicus της ΕΕ θα καταδείξουν την έκταση της καταστροφής, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια να αναφέρεται την Τρίτη στον ΣΚΑΪ σε περίπου 80.000 στρέμματα που κάηκαν».

Φωτιά στην Αττική: Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Τριαντόπουλος!

Exit mobile version