ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Σοκ με την πρώτη ανθρώπινη απώλεια – Τεράστια μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Διάσπαρτες εστίες σε Βαρνάβα, Νέα Μάκρη και Πεντέλη! (vids)

Η φωτιά στην Αττική συνεχίζει να καίει με πολλές αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες.

Φωτιά στην Αττική: Τεράστια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Διάσπαρτες εστίες σε Βαρνάβα, Νέα Μάκρη και Πεντέλη! (vids)
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μία ακόμα εφιαλτική βραδιά μας έδωσε η φωτιά στην Αττική και αυτή τη φορά είχαμε και μία δυσβάσταχτη απώλεια, αφού βρέθηκε μία γυναίκα νεκρή.

Η άτυχη γυναίκα ήταν απανθρακωμένη σε βιοτεχνία στο Πάτημα Χαλανδρίου και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 65 ετών.

Οι μάχες ήταν όλο το βράδυ σκληρές σε πολλά μέτωπα, αφού σύμφωνα με τις αναφορές που κάνει η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές εστίες από τον Βαρνάβα μέχρι την Νέα Μάκρη και έως την Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Το μόνο θετικό είναι ότι πλέον οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κάπως πέσει, κάτι που βοηθάει την κατάσταση, ωστόσο δεν έχουν κοπάσει.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν σηκωθεί και τα εναέρια μέσα, προκειμένου να δώσουν παραπάνω βοήθεια και να κάνουν τη μεγάλη διαφορά, ειδικά στα πολύ δύσκολα σημεία.

Το πρωί της Τρίτης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενώ 3 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού.

Φωτιά στην Αττική: Έρχεται πολύ μεγάλη βοήθεια από το εξωτερικό!

Την ίδια στιγμή, πάρα πολλές χώρες στέλνουν βοήθεια, προκειμένου να ανακοπεί επιτέλους η φωτιά που έχει κάψει πάνω από 100 χιλιάδες στρέμματα γης.

Στην Ελλάδα θα φτάσουν λοιπόν, δυνάμεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Σερβία, την Τσεχία, την Τουρκία και την Ρουμανία.

Οι χώρες αυτές θα στείλουν και ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα αλλά και αεροσκάφη, τα οποία θα πέσουν και αυτά στη… μάχη για να έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα περιθώρια είναι πολύ στενά, αφού πρέπει να γίνει όσο μεγαλύτερη προσπάθεια γίνεται, τη στιγμή που ευνοούν κάπως οι καιρικές συνθήκες.

Γιατί όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς, με το ξημέρωμα θα γίνουν και πάλι ριπαίοι, αν και με μικρότερες εντάσεις απ’ ό,τι χθες.

Exit mobile version