ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αττική: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο – Συνεχίζονται οι εκκενώσεις περιοχών – Άδειασαν τα νοσοκομεία της Πεντέλης!

Η φωτιά στην Αττική ξημέρωσε έναν πύρινο… εφιάλτη που κατατρώει τα πάντα.
Φωτιά στην Αττική: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο – Συνεχίζονται οι εκκενώσεις περιοχών – Άδειασαν τα νοσοκομεία της Πεντέλης!

Συνεχίζει να καίει τα πάντα στο διάβα της η φωτιά στην Αττική, με τις πρώτες πρωινές ώρες να φέρνουν ξανά στη… μάχη τα εναέρια μέσα.

Όλη τη νύχτα εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν τις μάχες τους με τη φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα , προκειμένου να μπορέσουν να θέσουν κάποια κομμάτια υπό έλεγχο, κάτι που με τους ανέμους που επικρατούν δεν μπορεί να γίνει.

Έτσι όλη τη νύχτα, είχαμε μπαράζ μηνυμάτων του 112, που καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τις περιοχές που κινδυνεύουν και να μεταφερθούν αλλού, με το πύρινο μέτωπο να έχει ξεφύγει σε μέγεθος και ήδη να έχει κάψει 30 χλμ.

Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι οι Νταού Πεντέλης, Άγιος Σπυρίδωνας, Νέα Πεντέλη, Παλιά Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Δαμάραση και ο οικισμός Ανατολή.

Την ίδια στιγμή, πάρθηκε απόφαση να εκκενωθεί τόσο το νοσοκομείο Παίδων Πέντελης, αλλά και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Φωτιά στην Αττική: Τι αναφέρει η Πυροσβεστική!

Η Πυροσβεστική με τη σειρά της δε σταματάει να ενημερώνει τον κόσμο, με τον εκπρόσωπο Τύπου της, Βασίλη Βαθρακογιάννη να μας δίνει την εικόνα που υπάρχει.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη και παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα και αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς Πεντέλη αφού έχει μπει στο Πεντελικό όρος.

Γι’ αυτό στις 04:52 εκδόθηκε μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια.

Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα. Πριν από λίγο στις 05:45 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Επίσης, αυτή τη στιγμή εκκενώνονται τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο», ήταν τα λόγια του.

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Πλέον επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων. Έχει προγραμματιστεί ώστε με το πρώτο φως να απογειωθούν σε δύο κύκλους 29 εναέρια μέσα.

Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Αττική: Τεράστιο το πύρινο μέτωπο – Συνεχίζονται οι εκκενώσεις περιοχών – Άδειασαν τα νοσοκομεία της Πεντέλης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.