Φωτιά στην Εύβοια για έβδομη μέρα: Γούβες και Αρτεμίσιο στη μάχη των αναζωπυρώσεων – Ηρωικοί κάτοικοι σώζουν τα χωριά τους!
Τον απόλυτο εφιάλτη ζει η Εύβοια για έβδομη σερί ημέρα. Αναζωπυρώσεις σε Γούβες και Αρτεμίσιο, οι ήρωες κάτοικοι έσωσαν τα χωριά τους.
Τον απόλυτο εφιάλτη ζει η Εύβοια για έβδομη σερί ημέρα. Αναζωπυρώσεις σε Γούβες και Αρτεμίσιο, οι ήρωες κάτοικοι έσωσαν τα χωριά τους.
Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό εδώ και περίπου 24 ώρες.
Οι κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες αντιστέκονται, δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους και τα χωριά αντέχουν. Οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι παρά το γεγονός πως ορισμένα σπίτια στις εισόδους έχουν καεί.
Στο Αρτεμίσιο η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η φωτιά κατέκαιγε πευκόφυτη δασική έκταση στις παρυφές του χωριού και η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.
Στις Γούβες, το Αγριοβότανο, τη Μονοκαρυά και το Πευκί οι εθελοντές και οι κάτοικοι κράτησαν μεγάλο μέρος των χωριών ανέπαφο.
Αντίθετα, οι αναζωπυρώσεις ήταν πολλές σχεδόν σε όλη την έκταση των καμένων περιοχών και στις περισσότερες περιπτώσεις σήμανε συναγερμός: σε Αγία Άννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Αγιά Νικόλαο.
Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα χώρια Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την εξάπλωσή τους.
Αυτή τη στιγμή, προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο μέτωπο στα χωριά Τρούπι, Καλύβια και Σπαθάρι.
Η πυροσβεστική, με τη βοήθεια δυνάμεων που έστειλαν ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και κατοίκων, έδωσαν μάχη να κρατήσουν τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθούν στο όρος Καντήλι.
Τις τελευταίες ώρες, καθώς η φορά των ανέμων έχει αλλάξει, χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις.
Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και άλλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε καίρια σημεία εν αναμονή των πτήσεων εναέριων μέσων το ξημέρωμα.
Διαβάστε επίσης
Αρναούτογλου Καιρός: Νέος καύσωνας – Πόσο θα διαρκέσει και τι θερμοκρασίες θα έχουμε
Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο
Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»
Κοινωνία
Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη
Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους
Κοινωνία
Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!
Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!
Ελευθέριος Ανδρώνης
ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας
Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»
Κοινωνία
Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο
Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα
Κοινωνία
Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται
Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα
Κοινωνία
Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση
Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν
Κοινωνία
Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του
Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος
Κοινωνία
Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του
Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν
Ελευθέριος Ανδρώνης