ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Θρίλερ όλη τη νύχτα και μάχη με τις φλογες

H φωτιά στην Κεφαλονιά συνεχίζει να καίει τις δασικές εκτάσεις στο όμορφο νησί του Ιονίου.

Φωτιά στην Κεφαλονιά: H φωτιά στην Κεφαλονιά συνεχίζει να καίει τις δασικές εκτάσεις στο όμορφο νησί του Ιονίου.
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Φωτιά στην Κεφαλονιά: H φωτιά στην Κεφαλονιά συνεχίζει να καίει τις δασικές εκτάσεις στο όμορφο νησί του Ιονίου.

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Η φωτιά που ξέσπασε στην Κεφαλονιά από χθες το μεσημέρι, συνεχίζει να καίει πολλές δασικές εκτάσεις.

Ο Δήμαρχος στο Αργοστόλι, έδωσε την εντολή να εκκενωθούν κάποιες περιοχές. Αυτές είναι το Καπανδρίτι, η Καμπιτσάτα, το Μαρκόπουλο, το Κρεμμύδι και η Αγία Ειρήνη και Πάστρα.

Από το 112 δόθηκε εντολή στους κατοίκους των χωριών Καταλειός και Κάτω Καταλειός, αν χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους.

Η ατμόσφαιρα στο νησί είναι αποπνιχτική, ενώ κυριαρχούν οι πυκνοί καπνοί. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει δώσει η πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύονται.

Πιο συγκεκριμένα 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα του METΠΕ που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 E/Π και 1 ακόμη Ε/Π ως συντονιστικό και 4 Α/Φ ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, έκανε δηλώσεις στον ΑΝΤ1 και τόνισε πως η φωτιά ξεκίνησε από έναν βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. Ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μαίνεται το μεγάλο μέτωπο – Καταγγελία για εμπρησμό (vid)

Τουρκία- Ελλάδα 63-81: Στο Τόκιο θα πάμε, όλους θα τους τρελάνουμε

Survivor: Αυτή είναι η βίλα που μένουν οι 4 φιναλίστ

Exit mobile version