ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Πολύ σκληρή «μάχη» με τις φλόγες – Δε σταματούν τα εναέρια μέσα – Συνεχείς οι εκκενώσεις!

Πολύ άσχημη η κατάσταση στην Πάρνηθα με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο διάβα της.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Πολύ σκληρή «μάχη» με τις φλόγες – Δε σταματούν τα εναέρια μέσα – Συνεχείς οι εκκενώσεις!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους στη φωτιά στην Πάρνηθα, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η συγκεκριμένη, άρχισε την Τρίτη (22/8) από τη Φυλή και προσπαθούν όλες οι δυνάμεις να μην την αφήσουν να φτάσει στο Δρυμό της Πάρνηθας.

Μέχρι τώρα συνεχίζει και σκαρφαλώνει στην πλαγιά, με τους ανέμους να παραμένουν πολύ δυνατοί, κάτι που κάνει το έργο πάρα πολύ δύσκολο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εναέρια μέσα έχουν μπει και αυτά ξανά στη «μάχη» με τις φλόγες και το χρόνο, ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Φυλής αναφέρθηκε στη φωτιά, τονίζοντας ότι όλα τα συμπεράσματα οδηγούν ότι υπήρξε εμπρησμός.

«Καίει ό,τι βρει στον διάβα της. Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο μέτωπο. Ακούγονται απανωτές εκρήξεις κι όλα δείχνουν εμπρησμό, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τα συμπεράσματα. Οι χερσαίες δυνάμεις είναι πολλές που επιχειρούν», ήταν τα λόγια του.

Σε αυτό το πολύ μεγάλο κομμάτι που έχει εξαπλωθεί η φωτιά, βρίσκονται 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία!

Για να προλάβουν τα χειρότερα, ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, τόνισε ότι εκκενώθηκαν ήδη τρία γηροκομία, προκειμένου να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι.

Εκεί βρισκόντουσαν περίπου 150 άτομα και η εκκένωση ήταν προληπτική, για να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος, ζήτησε να υπάρξει άμεση βοήθεια, γιατί υπάρχουν σπίτια που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Exit mobile version