ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθηνά σπίτια σε στρατιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους – Οι δικαιούχοι

Όλο το σχέδιο για φθηνή στέγη σε στρατιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους.
Φθηνά σπίτια σε στρατιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους – Οι δικαιούχοι

Φθηνά σπίτια: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στέγαση στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων σε Θράκη και νησιά

Αναλυτικότερα όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News και οι δημοσιογράφοι Α. Μαυρούλη και Σ. Σταυροπιερράκου για τους στρατιωτικούς: Ένα μεγαλόπνοο οικιστικό πρόγραμμα, με ορίζοντα δεκαετίας που προβλέπει την κατασκευή χιλιάδων κατοικιών για στρατιωτικούς έχει ξεκινήσει να εκπονεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η πρώτη φάση του προγράμματος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027, περιλαμβάνει 54 συγκροτήματα, των 13 διαμερισμάτων έκαστο, δηλαδή 702 καινούργια διαμερίσματα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Επικεντρώνονται σε πέντε πόλεις της Θράκης και σε 13 νησιά του Αιγαίου, περιοχές εθνικά ευαίσθητες, με περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών και στα νησιά, όπου το κόστος κτήσης είναι εξαιρετικά υψηλό.

Φθηνά σπίτια σε στρατιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους – Οι δικαιούχοι

Οσον αφορά τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων: Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δήμους αναζητεί κενά ακίνητα, ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες δημόσιο υπάλληλοι που διορίζονται στα νησιά.

Για τον σκοπό αυτόν καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια με τη συλλογή στοιχείων για κτίρια, διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα, όπως δημοτικά καταστήματα, παλαιά σχολικά κτίρια, ακόμα και αστυνομικά τμήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων. Δάσκαλοι, καθηγητές, αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι σε ευαίσθητους τομείς αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία λόγω των απλησίαστων ενοικίων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φθηνά σπίτια σε στρατιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους – Οι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.