ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass 2: Ποια τα ποσά που μπορείτε να λάβετε από την επιδότηση – Η διαδικασία για την ψηφιακή κάρτα

Τo Fuel Pass 2 είναι γεγονός με την κυβέρνηση να έχει κάνει γνωστή τη διαδικασία αλλά και τα χρήματα που θα δοθούν από την επιδότηση σε κάθε πολίτη.
Fuel Pass 2: Ποια τα ποσά που μπορείτε να λάβετε από την επιδότηση – Η διαδικασία για την ψηφιακή κάρτα

Fuel Pass 2: Μπορεί η πλατφόρμα του gov.gr να αργεί ακόμη να ανοίξει για το δεύτερο επίδομα βενζίνης που θα δίνεται ως οικονομική ενίσχυση για τις αυξανόμενες τιμές της βενζίνης, ωστόσο τα στοιχεία για τη διαδικασία έχουν γίνει γνωστά.

Στο τέλος Ιουλίου θα αρχίσουν να γίνονται οι αιτήσεις για το δεύτερο Fuel Pass το οποίο θα φτάνει το μέγιστο ποσό των 100 ευρώ και θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η είσπραξη των χρημάτων, όπως και τη πρώτη φορά θα γίνεται με δύο τρόπους:

  1. Με την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων μέσω κινητού η οποία αν επιλεγεί θα έχει έξτρα επιδότηση ύψους 15 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το ποσό φτάνει από 60 εως 100 ευρώ.
  2. Με την κατάθεση σε λογαριασμό στην τράπεζα. Το ποσό εδώ φτάνει από 45 εως 80 ευρώ.

Fuel Pass 2: Τα ποσά της επιδότησης

To τελικό ποσό της επιδότησης διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή που έχουν δηλωμένη ως κύρια κατοικία και το είδος του οχήματος για το οποίο γίνεται η αίτηση.

Έτσι τα ποσά διαμορφώνονται ως:

  • Για κατοίκους στην ηπειρωτική Ελλάδα κατόχους αυτοκινήτου στα 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και στα 65 με την κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης.
  • Για κατοίκους στη νησιωτική χώρα κατόχους αυτοκινήτου στα 100 ευρώ με την ψηφιακή κάρτα και στα 85 σε  τραπεζικό λογαριασμό.
  • Για κάτοικους ηπειρωτικής Ελλάδας και κατόχους μοτοσυκλέτας στα 60 ευρώ με τη χρήση κάρτας και στα 45 με τη χρήση τραπεζικού λογαριασμού.
  • Για κατοίκους νησιωτικής Ελλάδας που έχουν μοτοσυκλέτα στα 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και στα 55 ευρώ με κατάθεση σε λογαριασμό.
  • Για όσους χρησιμοποιούν ντίζελ κίνησης η επιδότηση θα είναι διπλή καθώς και το επίδομα βενζίνης αλλά και την επιδότηση «στην αντλία» που μειώνει την τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Πως εκδίδεται η ψηφιακή κάρτα

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι πολίτες μπορούν να κάνουν και την αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Η είσοδος γίνεται κανονικά με τους κωδικούς του Taxisnet.

Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων και την επικαιροποίηση τους ο κάθε πολίτης κάνει την αίτηση για την έκδοση της κάρτας.

Μετά τον σχετικό έλεγχο, η τράπεζα ενημρώνει τον κάθε πολίτη για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας αποστέλλοντας ένα γραπτό μήνυμα sms με οδηγίες και ένα email με ενεργό σύνδεσμο για την ενεργοποίησή της.

Μετά τη δημιουργία προσωπικού κωδικού πρόσβασης (password) η κάρτα είναι έτοιμη.

Ειδήσεις σήμερα

Fuel pass 2: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Μέχρι πότε πρέπει να καταναλωθούν τα λεφτά

Power Pass: Είναι τελικό – Τότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών

To ελληνικό σχέδιο και η παγίδα των υπερπτήσεων που έπεσε η Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass 2: Ποια τα ποσά που μπορείτε να λάβετε από την επιδότηση – Η διαδικασία για την ψηφιακή κάρτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις