ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΕΘΑ: Αρχές και κανόνες για τις ένοπλες συρράξεις – Σημαντική διημερίδα

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ: Αρχές και κανόνες για τις ένοπλες συρράξεις – Σημαντική διημερίδα

ΓΕΕΘΑ: Σημαντική διημερίδα διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με βάση τις αρχές & τους κανόνες κατά τη διάρκεια ενόπλων συρράξεων.

Έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), το διήμερο 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου.

Σκοπός της διημερίδας, μεταξύ άλλων, ήταν να επιμορφωθεί το προσωπικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφορικά με το «Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

Η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ

Μεταξύ άλλων, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα εξής:

«Στη διημερίδα παρευρέθησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης του ΓΕΕΘΑ (B2) και η επικεφαλής της αποστολής της ΔΕΕΣ στην Ελλάδα κ. Monica Zanarelli, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η Περιφερειακή Νομική Σύμβουλος της ΔΕΕΣ κ. Julie Tenenbaum και ο Περιφερειακός Αντιπρόσωπός της για τις Ένοπλες Δυνάμεις κ. Martin Lacourt.

Σκοπός της Διημερίδας ήταν η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την εφαρμογή των αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Επιχειρησιακή Σχεδίαση και την παρακολούθησαν 50 στελέχη από το ΓΕΕΘΑ το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, με το πρόγραμμά της να περιλαμβάνει θεωρητικά αντικείμενα που αφορούσαν στον τρόπο εφαρμογής των αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την διάρκεια ενόπλων συρράξεων, τον ρόλο και τις ευθύνες των Διοικητών, καθώς και την μελέτη αντίστοιχων θεωρητικών σεναρίων (case studies).

Η διημερίδα περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για την επιμόρφωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλει στην εμβάθυνση του γνωστικού του υποβάθρου του ως προς την εφαρμογή στις ένοπλες συρράξεις των συμβατικών διατάξεων του ΔΑΔ και γενικότερα των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΓΕΕΘΑ: Αρχές και κανόνες για τις ένοπλες συρράξεις – Σημαντική διημερίδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.