ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Αυξάνεται ο κίνδυνος για φωτιά – Οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 3!

Αρκετά περισσότερες οι περιοχές που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί για φωτιά.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Αυξάνεται ο κίνδυνος για φωτιά – Οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 3!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για φωτιά σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο παραπάνω και στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, βλέπουμε ότι οι περιοχές που κινδυνεύουν έχουν γίνει περισσότερες σε σχέση με τις περασμένες μέρες.

Οι προειδοποιήσεις είναι πολλές και δε σταματούν να έρχονται, ειδικά μετά τα όσα ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, με τη φωτιά να καίει την Αττική και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το Χάρτη οι περιοχές που βρίσκεται στην κατηγορία 3 στην Ελλάδα είναι οι εξής:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Δείτε τον χάρτη!

Exit mobile version