ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Αρκετές προειδοποιήσεις για φωτιά (Κυριακή 18/8) – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν!

Τεράστια προσοχή συνιστά και σήμερα, Κυριακή 18 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Αρκετές προειδοποιήσεις για φωτιά (Κυριακή 18/8) – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Συνέχεια έχουμε και σήμερα, Κυριακή 18 Αυγούστου στις υψηλές θερμοκρασίες, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να τονίζει τη μεγάλη επικινδυνότητα για φωτιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα βλέπουμε στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, έχουμε αρκετές να είναι στην κατηγορία 4.

Κατηγορία Κινδύνου 4 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν είναι μεγάλος, αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.

Προβλέπεται λοιπόν πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Για τις ανωτέρω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Δείτε αναλυτικά τον χάρτη!

Exit mobile version