ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Πολύ καλύτερη εικόνα σήμερα (Τρίτη 27/8) για ενδεχόμενο φωτιάς – Οι περιοχές κατηγορίας 3!

Και σήμερα υψηλές οι πιθανότητα για κάποια πυρκαγιά σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Πολύ καλύτερη εικόνα σήμερα (Τρίτη 27/8) για ενδεχόμενο φωτιάς – Οι περιοχές κατηγορίας 3!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η πτώση της θερμοκρασίας και των ανέμων, έχει φέρει αρκετά θετικά αποτελέσματα σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφού έχει πέσει ο κίνδυνος για κάποια φωτιά.

Ωστόσο, ακόμα οι προειδοποιήσεις είναι πολλές, αφού έχουμε περιοχές που βρίσκονται σε κατηγορία 3, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Χάρτη οι περιοχές αυτές στην Ελλάδα είναι οι εξής:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Δείτε αναλυτικά τον χάρτη!

Exit mobile version