ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Συνεχίζει και σήμερα (Κυριακή 25/8) ο κίνδυνος για φωτιά – Ποιες περιοχές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή!

Και σήμερα, Κυριακή 25 Αυγούστου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί για ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Συνεχίζει και σήμερα (Κυριακή 25/8) ο κίνδυνος για φωτιά – Ποιες περιοχές θέλουν ιδιαίτερη προσοχή!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε αρκετά μεγάλο κίνδυνο για φωτιά, βρίσκεται αυξημένο κομμάτι της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 4.

Αυτές είναι οι εξής:

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς!

Exit mobile version