ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί η ΕΡΤ έχει γίνει παραμάγαζο του Μαξίμου; – Αποκλεισμό στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών κατήγγειλε η Μ.Καρυστιανού

Η Μ.Καρυστιανού κατήγγειλε σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΑΣΥ τον αποκλεισμό της από την ΕΡΤ - Της ακύρωσαν την μοναδική πρόσκληση χωρίς καμία εξήγηση

Η Μ.Καρυστιανού κατήγγειλε σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΑΣΥ τον αποκλεισμό της από την ΕΡΤ - Της ακύρωσαν την μοναδική πρόσκληση χωρίς καμία εξήγηση.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πως γίνεται μια δημόσια ραδιοτηλεοπτική συχνότητα που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες για να υπάρχει, να λειτουργεί προς το συμφέρον της κυβέρνησης και όχι του χρηματοδότη λαού και να αποκλείει μεθοδικά τους αγώνες των συγγενών των Τεμπών;

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας και εδώ και 17 μήνες δεν έχει δώσει το παραμικρό βήμα προβολής στους χαροκαμένους συγγενείς των θυμάτων από τα Τέμπη. Επιπλέον δεν αναδεικνύονται ούτε στοιχειωδώς τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνουν στο φως οι ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες, σχετικά με τη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Έτσι επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην 107η θέση διεθνώς στην ελευθερία του Τύπου. Ακόμα και ιδιωτικά κανάλια έχουν καλύψει πολύ περισσότερο το ζήτημα των Τεμπών, με εκπομπές, συνεντεύξεις και αφιερώματα, την ίδια στιγμή που η ΕΡΤ το «θάβει» επιμελώς. Ένα κανάλι που συντηρεί ο λαός, λειτουργεί ενάντια στη λαϊκή βούληση, αλλά και το δημόσιο συμφέρον, που δεν είναι άλλο από το να αναδειχθούν όλες οι παρανομίες και όλες οι παθογένειες που έβαψαν με το αίμα 57 ανθρώπων τα Τέμπη.

Το «μπάζωμα» της ενημέρωσης για τα Τέμπη από την ΕΡΤ, κατήγγειλε και η Μαρία Καρυστιανού σε συνάντηση που είχε με μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ. Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών και Θυμάτων-Πληγέντων των Τεμπών 2023 επανέλαβε τις σοβαρές καταγγελίες εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν είχε προβάλει συνέντευξη τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο με θέμα: «Αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση ποινικής ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας».

Μάλιστα, η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε πως δεν έχει φιλοξενηθεί ποτέ σε πρόγραμμα της ΕΡΤ καθώς και ότι η μία πρόσκληση που της απευθύνθηκε, ακυρώθηκε χωρίς προφανή αιτία.

Και μόνο το ότι οι συγγενείς των νεκρών αναγκάζονται να απευθυνθούν στα αρμόδια σωματεία ενημέρωσης, για να αναζητήσουν σανίδα σωτηρίας στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία της χώρας. Από την πλευρά τους δε τα σωματεία ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, περιορίστηκαν στο να εκφράσουν τη… συμπάθεια τους και την γενικόλογη στήριξή τους στον αγώνα των συγγενών, τονίζοντας ότι «οι δημοσιογράφοι στην πλειοψηφία τους κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να βγει στο φως κάθε πτυχή της υπόθεσης η οποία αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Μόνο που οι θεωρητικές ανακοινώσεις και οι απλές διαπιστώσεις δεν αρκούν, από τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι της λίστας Πέτσα κάνουν κουμάντο στο τι θα βγει προς τα έξω στην ενημέρωση, και αυτό το γνωρίζουν καλά στα σωματεία. Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να χτυπάμε φιλικά στην πλάτη τους συγγενείς, δεν βοηθάει καθόλου. Θα βοηθούσε να υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες για όσους αποσιωπούν το ζήτημα, ώστε να απομονωθούν και να εκτοπιστούν από το δημοσιογραφικό χώρο. Ουτοπικά πράγματα δηλαδή, επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη…

Exit mobile version