ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί η ΝΙΚΗ δεν ήταν στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«Απέχουμε από αυτό το μικροαστικό "πανηγυράκι"».
Γιατί η ΝΙΚΗ δεν ήταν στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Πράξη την σκέψη της να μην παραβρεθεί στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έκανε η ΝΙΚΗ, όπως είχε πει πριν από 10 περίπου ημέρες ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός.

Ήταν συνολική η απόφαση του Κινήματος να μην παρευρεθεί κανένας εκπρόσωπος και μέλος της ΝΙΚΗΣ στην εν λόγω δεξίωση, καθώς σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, η συγκεκριμένη εορτή «έχει δυστυχώς εκπέσει σε ένα “lifestyle” κοσμικό γεγονός, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την ιδιότητα σημαντικού μέρους των προσκεκλημένων, οι οποίοι δεν σχετίζονται με τον Θεσμό της Δημοκρατίας, δεν εκπροσωπούν τον Λαό ή το Έθνος αλλά είναι απλά “επώνυμοι”, δηλαδή γνώρισμά τους είναι η ατομική τους προβολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης· με άλλα λόγια, εκπροσωπούν την “τηλεοπτική δημοκρατία” που στις ημέρες μας επικίνδυνα τείνει να υποκαταστήσει την Δημοκρατία μας».

«Η τάση αυτή, στις προσκλήσεις των εν λόγω προσώπων, έχει στρέψει τις δημόσιες συζητήσεις στα ενδύματα που φόρεσαν οι παρευρισκόμενοι, στο τι έφαγαν, τι ήπιαν και τι άκουσαν και όχι στα σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής Δημοκρατίας που τόσο ταλαιπωρούν την Πατρίδα μας. Ο απλός Λαός παρακολουθεί αποστασιοποιημένος, από την τηλεόραση τους επωνύμους να προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο, με ενίοτε προκλητική ενδυμασία, προσπερνώντας με ύφος αριστοκρατικό την Προεδρική Φρουρά που παρατάσσεται αμίλητη, και με την όλη εικόνα να θυμίζει χορό σε Παλάτι Μονάρχη και όχι Εορτή της Δημοκρατίας», τονίζεται.

Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, θα «μπορούσε η επέτειος αυτή να τιμηθεί με πολλούς άλλους δημιουργικούς τρόπους που να συμβάλλουν έμπρακτα, ώστε να διασφαλιστεί η Δημοκρατία στη χώρα μας από τους Δημαγωγούς και τους Νοσφιστές της, οι οποίοι καθημερινά υποσκάπτουν τα θεμέλιά της, διαστρεβλώνουν τις αξίες της και βασικές αρχές της, όπως η διάκριση των εξουσιών».

«Είμαστε στη διάθεση της κ. Προέδρου της Δημοκρατίας για να συνεισφέρουμε σε έναν τέτοιο γόνιμο προβληματισμό. Μέρος του προβλήματος όμως δεν θέλουμε να γίνουμε», σημειώνεται.

«Στη ΝΙΚΗ η απόφαση να απέχουμε από αυτό το μικροαστικό “πανηγυράκι”, συνοδεύεται από την απόφαση ώστε αντιπροσωπεία του Κινήματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και με την συμμετοχή βουλευτών μας, να μεταβεί στην Κύπρο για να τιμήσει τη μνήμη και τους αγώνες στα πενηντάχρονα της κατοχής του βόρειου τμήματος», αναφέρει η ΝΙΚΗ σε ανακοίνωσή της.

«Εμείς δεν λησμονούμε ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο μας και ότι η Επταετία στην Ελλάδα έληξε μόλις επήλθε η κατοχή του Αττίλα, μια άσχημη συγκυρία πάνω στις στάχτες της Μεγαλονήσου», σημειώνεται.

«Στη συνείδησή μας βαραίνουν περισσότερο τα πενήντα χρόνια κατοχής από τη βραδιά της Δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο και θα πράξουμε κατά τη συνείδησή μας», συμπληρώνει η ΝΙΚΗ στην ανακοίνωσή της.

«Γνωρίζουμε ότι κακοπροαίρετοι θα επιτεθούν στη ΝΙΚΗ για την επιλογή μας αυτή. Δεν εκφράζουν όμως τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος σε όλες τις δημοσκοπήσεις σταθερά τα τελευταία χρόνια δηλώνει βαθύτατα προβληματισμένος για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της η νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σεβόμαστε απόλυτα τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά έχουμε σοβαρές ενστάσεις στο πώς τον υπηρετεί η κ.Σακελλαροπούλου, η οποία έχει προκρίνει την επιλεκτική υποστήριξη μειονοτήτων, έναντι της βασικής της αποστολής που είναι η Ενότητα των Ελλήνων. Ο Ελληνικός Λαός είναι βαριά προσβεβλημένος από την ενέργειά της κ. Σακελλαροπούλου, το βράδυ που ψηφίστηκε το επαίσχυντο νομοσχέδιο περί του “γάμου” των ομοφυλόφιλων ζευγαριών -ένα βράδυ διχασμού και αγνόησης της Λαϊκής βούλησης- να επιλέξει να συνεορτάσει τα επινίκια της υπερψήφισης του νομοσχεδίου», υπογραμμίζεται.

«Θα θέλαμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι και πρόεδρος των Ελλήνων. Όλων των Ελλήνων, που να μιλά και στην καρδιά των Κύπριων αδελφών μας. Θα θέλαμε σε μια λυτρωτική για το Έθνος μας κίνηση, να άνοιγε πλήρως τον φάκελο της Κύπρου. Να μάθουμε τους πραγματικούς προδότες και τους πραγματικούς ήρωες. Αυτή θα ήταν αληθινή γιορτή της Δημοκρατίας», καταλήγει η ΝΙΚΗ στην ανακοίνωσή της.

«Ο δοτός πρόεδρος της Δημοκρατίας Φαίδωνας Γκιζίκης διατήρησε τους τίτλους και τις τιμές του αξιώματός του μέχρι το τέλος της ζωής του. Εξαργύρωσε τη στηριξή του στη νέα πολιτική κατάσταση με ασυλία. Το έγκλημα της Κύπρου δεν τιμωρήθηκε ποτέ», ανέφερε σχετικά με την απόφαση της ΝΙΚΗΣ, η βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών του κόμματος, Ασπασία Κουρουπάκη.

«Σε πολλές χώρες υπάρχουν επέτειοι που συνδέονται με την ανατροπή απολυταρχικών ή δικτατορικών καθεστώτων. Υπάρχουν εορτασμοί για την Δημοκρατία που διεξάγονται με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια. Στην Ελλάδα όμως, η ημέρα κατά την οποία συντελέστηκε η μεταπολίτευση δεν προσφέρεται για εορτασμό», είπε από το βήμα της Βουλής, την προηγούμενη μέρα της δεξίωσης.

«Σαν σήμερα το 1974, οι Τούρκοι εδραιώνουν την παρουσία τους στο προγεφύρωμα της Κερύνειας. Σαν σήμερα οι Κύπριοι αδελφοί μας δολοφονούνται, απαγάγονται, αγνοούνται. Γυνάικες βιάζονται, περιουσίες λεηλατούνται. Τα υποβρύχια που θα μπορούσαν να φέρουν καίρια πλήγματα στον εφοδιασμό του εισβολέα δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους. Σαν σήμερα, 24 Ιουλίου 1974, μάταια οι Κύπριοι αδελφοί μας κοιτούν την θάλασσα και τον ουρανό για στρατιωτικές ενισχύσεις από τη μητέρα Πατρίδα. Δεν λογοδότησαν ποτέ οι στρατιωτικοί που άφησαν τις κρίσιμες εκείνες ώρες την Κύπρο ανοχύρωτη», τόνισε η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.

«Ο δοτός πρόεδρος της Δημοκρατίας Φαίδωνας Γκιζίκης διατήρησε τους τίτλους και τις τιμές του αξιώματός του μέχρι το τέλος της ζωής του. Εξαργύρωσε τη στήριξή του στη νέα πολιτική κατάσταση με ασυλία. Το έγκλημα της Κύπρου δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Και η ατιμωρησία αυτή αποτελεί το μεγάλο στίγμα της μεταπολίτευσης. Μεγαλύτερο από την προδοσία και τη στρατιωτική ήττα. Διότι πάνω σε αυτή την ατιμωρησία εξελίχθηκε η κακοδαιμονία του μετέπειτα βίου της χώρας μας», σημείωσε εκτός των άλλων η κα Κουρουπάκη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η ΝΙΚΗ δεν ήταν στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.