ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατρός «μαϊμού»: Πώς πουλούσε ελπίδες στα θύματά του – Μαρτυρίες για εμπλοκή γιατρών

Νέες συγκλονιστικές πτυχές σχετικά με την υπόθεση του 47χρονου γιατρού «μαϊμού», ο οποίος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες για την αντιμετώπιση δύσκολων ασθενειών έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο γιατρός «μαϊμού» κατηγορείται για τρεις θανάτους και εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο. Μάλιστα απαιτούσε μέχρι να κόψουν και τη φαρμακευτική αγωγή που τους είχε δοθεί,...

Γιατρός «μαϊμού»
Γιατρός «μαϊμού»
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Νέες συγκλονιστικές πτυχές σχετικά με την υπόθεση του 47χρονου γιατρού «μαϊμού», ο οποίος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες για την αντιμετώπιση δύσκολων ασθενειών έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο γιατρός «μαϊμού» κατηγορείται για τρεις θανάτους και εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο. Μάλιστα απαιτούσε μέχρι να κόψουν και τη φαρμακευτική αγωγή που τους είχε δοθεί, ενώ ταυτόχρονα αποκόμιζε τεράστια χρηματικά ποσά, κάνοντας μια ιδιαίτερα πολυτελή και άνετη ζωή.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής«, οι συγγενείς των θυμάτων του, του Θεοδόση, της Δέσποινας και της κόρης του Στέλιου, αναζητούσαν απελπισμένοι τρόπους σωτηρίας των δικών τους ανθρώπων. Ο 47χρονος γιατρός «μαϊμού»«Νίκος Κόντος», όταν τον έπιασαν είπε: «Εγώ βοηθάω τον κόσμο, όποιος δεν έχει χρήματα του τα δίνω δωρεάν ή τα πληρώνω εγώ και όταν μετά βρει λεφτά μου τα δίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατρός «μαϊμού»: κατηγορούσε τον 16χρονο που «σκότωσε» για την επιδείνωση της υγείας του!

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς περιόριζε το προσδόκιμο ζωής των ασθενών, δυσχέραινε την ποιότητα της ζωής τους, ενώ η διακοπή της θεραπείας τους και τα δικά του «γιατροσόφια» προκαλούσαν την ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους. Οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί, που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος, προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι δεν ήταν παρόντες όταν ο «γιατρός» έκανε ενέσεις αρτεμισίνης για ελονοσία ή ότι δεν ήταν εκεί όταν τους εξέταζε. Αλλά οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, τους διαψεύδουν με τις μαρτυρίες τους.

Ο δήθεν γιατρός, υποσχόταν ότι μπορεί να κάνει μεταθέσεις στρατιωτών και ότι βοηθά αστυνομικούς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός εξαπατημένου αγγειοχειρουργού, τον οποίο θα έκανε Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ και τον έβαλε να αγοράσει στολή για την ορκωμοσία. Ο «γιατρός» έφτιαξε εταιρεία με έδρα την Σαουδική Αραβία για τη διαμεσολάβηση αγοραπωλησίας 1.200 στρεμμάτων γης στην Κρήτη, υποστηρίζοντας ότι το 60% των μετοχών θα είχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν τότε κυβέρνηση.

Γιατρός «μαϊμού»: Η μηνυτήρια αναφορά

Στις 20 Μαΐου 2019 η οικογένεια του Θεοδόση από τις Σέρρες υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά. Από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2016 είχαν δώσει 22.000 ευρώ. Το παιδί έπασχε από γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου, διαγνωσθέν το 2014. Ο Θεοδόσης είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου στη Γερμανία και στη συνέχεια υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες σύμφωνα με ιατρικά πρωτόκολλα. Όταν παρουσίασε αύξηση του όγκου και η πρόταση των γιατρών ήταν ο συνδυασμός χημειοφαρμάκων με αποτέλεσμα η νόσος να πάψει να εξελίσσεται και «να φρενάρει», οι γονείς του έμαθαν από έναν ηγούμενο της Μονής Καρακάλου στο Άγιο Όρος την ύπαρξη του «Νίκου Κόντου». Ήρθαν σε επαφή μαζί του μέσω της κόρης του 76χρονου που έχασε και εκείνος τη ζωή του, η οποία παραπλανημένη και εκείνη τον παρουσίασε ως έναν βαθιά θρησκευόμενο άνθρωπο και σπουδαίο γιατρό.

Ο «Κόντος» συνέστησε στον άτυχο Θεοδόση, αυστηρή διατροφή. Στη συνέχεια θα έπρεπε να ακολουθήσει την «πρωτοποριακή» φαρμακευτική αγωγή και κατά το χρονικό διάστημα της θεραπείας, ο «Κόντος» συναντούσε τους γονείς και τον Θεοδόση σε γνωστό ξενοδοχείο και ιατρικό κέντρο για αιμοληψία στο γραφείο ενός εκ των γιατρών. Εκεί έκανε ενέσεις αρτεμισινίνης για την ελονοσία. Όταν έβλεπε εξετάσεις και γνωματεύσεις άλλων γιατρών, τις απαξίωνε και έγραφε «λάθος διάγνωση-εκτίμηση-μελέτη».

Στις 11 Δεκεμβρίου 2016 ο Θεοδόσης εισήχθη σε κωματώδη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Φεβρουαρίου 2017.

Άλλη περίπτωση είναι αυτή της Δέσποινας. Από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017, οι γονείς της Δέσποινας του είχαν δώσει περίπου 19.500 ευρώ. Το κορίτσι είχε την ίδια ασθένεια με τον Θεοδόση, είχε υποβληθεί και εκείνη σε χειρουργική επέμβαση στην Γερμανία και είχε ακολουθήσει την ίδια ιατρική πρακτική.

Στις 30 Απριλίου 2017 η Δέσποινα εισήχθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με συμπτώματα ραγδαίας επιδείνωσης. Ο Κόντος επισκέφθηκε την Δέσποινα στις 03:00 τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2017 και πρότεινε στους γονείς να την χειρουργήσει ο ίδιος ξανά. Η εγχείρηση έγινε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση έως και τις 21 Ιουλίου 2017 όταν έπεσε σε κώμα και έχασε την μάχη στις 7 Οκτωβρίου 2017.

Η κόρη του ηλικιωμένου θύματος, επιβεβαίωσε ότι εκείνη είχε συστήσει στη μητέρα του Θεοδόση, τον «γιατρό». Η ίδια τον είχε γνωρίσει στα τέλη του 2015 μέσω της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου, όταν ο πατέρας της είχε διαγνωστεί με καρκίνο παχέος εντέρου. Είχε ενημερωθεί ότι ο «Κόντος» είχε βοηθήσει μία Μοναχή της αδελφότητας, που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι.

Η κόρη του 76χρονου είχε επισκεφθεί τον «Κόντο» στο ιατρείο αγγειολόγου-αγγειοχειρουργού, συγκατηγορούμενο του, χωρίς καμία εξέταση. Τον συνάντησε και σε μία κλινική, ως «γιατρό» που είχε σημαντική συμβολή στην χειρουργική επέμβαση μιας μοναχής, ενώ πληροφορήθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 χειρουργήθηκε και άλλη μοναχή από το ίδιο μοναστήρι, όπου τον συντονισμό και την θεραπεία είχε ο «Κόντος».

Ο «νευροογκολόγος»

Ένας γιατρός-αγγειοχειρουργός, τον είχε γνωρίσει το 2017 μέσω του συγκατηγορούμενου αγγειοχειρουργού, και του συστήθηκε ως «νευροογκολόγος» ανιψιός εφοπλιστή, με μητέρα νευροχειρουργό και πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ και η σύζυγός του, όπως του είχε πει, είναι κόρη άλλου εφοπλιστή. Ο «Κόντος», σύμφωνα με την κατάθεση του γιατρού, ήταν παρών στην εισαγωγή των ασθενών, στις επισκέψεις ιατρών, στο εξιτήριο, χωρίς ποτέ να φορά ιατρική μπλούζα. Κάποιες φορές, του έφερνε εξετάσεις ασθενών για αξιολόγηση γι’ αυτό του επέτρεπε να χρησιμοποιεί το γραφείο του, όταν απουσίαζε, για να εξετάζει τους ασθενείς του.

Εμπλοκή άλλων γιατρών
Η μητέρα του Θεοδόση, επιβεβαίωσε ότι στις 26 Νοεμβρίου 2016 σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο στην Αργυρούπολη, όπου το παιδί της υπεβλήθη σε μαγνητική, αιματολογικές εξετάσεις και ένεση αρτεμισίνης από τον «Κόντο», ήταν παρών ο δεύτερος συγκατηγορούμενος ιατρός γενικής ιατρικής.

Μάρτυρες της οικογένειας της Δέσποινας επιβεβαίωσαν ότι ήταν παρόντες στην χορήγηση ένεσης αρτεμισίνης από τον «Κόντο» και στην επίσκεψή του ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2017 στο Παίδων. Επιπλέον, ένας από τους μάρτυρες συνάντησε τον ιατρό γενικής ιατρικής κατά την πραγματοποίηση μαγνητικής τομογραφίας στη Δέσποινα σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Ο γιατρός γενικής ιατρικής, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αν γνωρίζει κάποιον «Νίκο Κόντο», αρχικά κατέθεσε ότι δεν τον γνωρίζει. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ανέφερε ότι τον γνώρισε στα τέλη του 2014 από άλλον γιατρό στο Κέντρο Υγείας Βάρης. Επικοινώνησε μαζί του για την παρασκευή κοκτέιλ βοτάνων που θα βοηθούσε την μητέρα του, η οποία έπασχε από καρκίνο παχέος εντέρου σε τελευταίο στάδιο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Exit mobile version