ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιώργος Πατέλης: Μπλοκάρει την απόφαση αποφυλάκισής του ο Άρειος Πάγος!

Άμεση αντίδραση από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος ζήτησε την απόφαση για αποφυλάκιση του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη για να εξετάσει αν πρέπει να αναιρεθεί.
Γιώργος Πατέλης: Μπλοκάρει την απόφαση αποφυλάκισής του ο Άρειος Πάγος!

Γιώργος Πατέλης: Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών χτες για αποφυλάκιση του ηγετικού μέλους της Χρυσής Αυγής έφερε αντιδράσεις.

Το γεγονός σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στο Twitter γράφοντας «7/10/20. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πυρηνάρχης Πατέλης καταδικάζεται σε 122 μήνες φυλάκισης. 18/10/21. Αφήνεται ελεύθερος με αναστολή. “Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα.” -Οδ. Ελύτης»

Αντίδραση όμως ήρθε και από τον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα. Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να την μελετήσει για το αν πρέπει να της ασκηθεί αναίρεση.

Όπως έγινε γνωστό χτες, το Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Πατέλη κατά πλειοψηφία. Η αίτηση επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του κατηγορούμενου και έγινε δεκτή με την αιτιολογία ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες».

Ο Γιώργος Πατέλης, έχει καταδικαστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής το 2019 σε 10 χρόνια κάθειρξης ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης. Ο ίδιος είχε έντονη και σημαντική δράση στην περιοχή της Νίκαιας ενώ φέρεται να είχε και στενή σχέση με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιώργος Πατέλης: Μπλοκάρει την απόφαση αποφυλάκισής του ο Άρειος Πάγος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις