ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γολγοθάς για τους ανασφάλιστους με υπογραφή Πλεύρη: Τέλος η συνταγογράφηση σε ιδιώτες – Mόνο σε δομές του ΕΣΥ!

Με εφαρμογή του ανάλγητου νόμου Πλεύρη, από 1η Ιουλίου κλείνει η «πόρτα» των ιδιωτών για συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους πολίτες - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται
Γολγοθάς για τους ανασφάλιστους με υπογραφή Πλεύρη: Τέλος η συνταγογράφηση σε ιδιώτες – Mόνο σε δομές του ΕΣΥ!

Συνταγογράφηση: Μια ανάλγητη και ολοφάνερα εχθρική πολιτική εφαρμόζει η κυβέρνηση προς τους φτωχούς και ευάλωτους πολίτες, οι οποίοι σταδιακά αποκόπτονται από κάθε μορφή πρόνοιας που υποχρεούταν να παρέχει το κράτος ως τώρα.

Την ώρα που η ανεργία άλλα και η ανασφάλιστη εργασία σαρώνει την ελληνική κοινωνία, ο Θάνος Πλεύρης αποφάσισε να μετατρέψει σε Γολγοθά τις ζωές των ανασφάλιστων πολιτών, εφαρμόζοντας το κυβερνητικό μέτρο που τους αποκόπτει από τη δυνατότητα συνταγογράφησης σε ιδιώτες γιατρούς.

Με υπογραφή Πλεύρη, από 1η Ιουλίου, χιλιάδες πολίτες στέλνονται στην «εξορία» της ταλαιπωρίας, αφού πλέον όσοι είναι ανασφάλιστοι θα πρέπει να απευθύνονται σε δομές του ΕΣΥ (νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) για την συνταγογράφηση των υποχρεωτικά ηλεκτρονικώς συνταγογραφούμενων σκευασμάτων.

Η απίστευτη κοινωνική αναλγησία που δείχνει το υπουργείο Υγείας φανερώνεται ακόμα περισσότερο, από το γεγονός ότι προβλέπεται… οικονομικό «πέναλτι» για όσους ανασφάλιστους απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό!

Συγκεκριμένα, αν υποθέσουμε πως ο ανασφάλιστος πολίτης αδυνατεί να χρονοτριβήσει μέσα στο χάος των δημόσιων νοσοκομείων ή δεν του είναι εύκολο να μετακινηθεί σε μια δημόσια δομή, σε περίπτωση που συνταγογραφηθεί κάποιο (υποχρεωτικά ηλεκτρονικώς συνταγογραφούμενο) σκεύασμα από ιδιώτη γιατρό, ο ασθενής θα έχει 100% συμμετοχή στο οφειλόμενο ποσό!

Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες από εδώ και πέρα γίνεται «μαραθώνιος» για τους οικονομικά ασθενέστερους, εφόσον η κυβέρνηση τους παραπέμπει στις ατελείωτες ουρές αναμονής και στην ανοργανωσιά των δημόσιων δομών.

Οι περιπτώσεις που εξαιρούνται αυτού του μέτρου, είναι ελάχιστες σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ανασφάλιστων, και έτσι χιλιάδες ευάλωτοι συμπολίτες μας οδηγούνται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, βλέποντας ένα απάνθρωπο κράτος να τους τιμωρεί επειδή είναι… φτωχοί.

Ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί πως μια από τις εξαιρέσεις όπου ένας ανασφάλιστος επιτρέπεται να απευθυνθεί δωρεάν σε ιδιώτη, είναι η συνταγογράφηση… εμβολίου. Δηλαδή ο Θάνος Πλεύρης διευκολύνει τον ανασφάλιστο να εμβολιαστεί, άλλα κάνει την ζωή του «ποδήλατο», για να προμηθευτεί τα φάρμακα του και να προστατέψει την υγεία του!

Συγκεκριμένα, οι μόνες εξαιρέσεις που προβλέπει η ανάλγητη διάταξη του νόμου Πλεύρη, είναι:

  • Οι ανασφάλιστοι νέοι έως 18 ετών.
  • Οι ανασφάλιστοι ασθενείς με νοητική ή ψυχική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη με ψυχοσωματικά συμπτώματα, εγκεφαλική παράλυση ή βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, ακρωτηριασμένοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, όπως και όσοι έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από ΚΕΠΑ 80% και άνω, για οποιαδήποτε πάθηση.
  • Οι ανασφάλιστοι που νοσούν από AIDS αλλά και όσοι πάσχουν από παθήσεις περιλαμβανόμενες στον Κατάλογο Β της υπουργικής απόφασης του 2012 (Φ.42000/οικ. 2555/353/28-2-2012 κοινής υπουργικής απόφασης, (ΦΕΚ 497/Β/2012).
  • Επιτρέπεται μόνο η συνταγογράφηση όλων ανεξαιρέτως των εμβολίων σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γολγοθάς για τους ανασφάλιστους με υπογραφή Πλεύρη: Τέλος η συνταγογράφηση σε ιδιώτες – Mόνο σε δομές του ΕΣΥ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.