ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Gov.gr wallet: Μπαίνουν κατοικίδια, ακίνητα, ασφαλιστική ικανότητα, κάρτα αιμοδότη

Αλλάζουν όλα στο «ψηφιακό πορτοφόλι», στο οποίο προστίθενται µία σειρά από πληροφορίες, όπως ακόμα και τα στοιχεία του κατοικιδίου µας!
Gov.gr wallet: Μπαίνουν κατοικίδια, ακίνητα, ασφαλιστική ικανότητα, κάρτα αιμοδότη

Να δώσει τέλος στη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία από υπηρεσία σε υπηρεσία για τη διεκπεραίωση ακόµα και µιας απλής εργασίας επιχειρεί το υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης.

Oπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», αλλάζουν όλα στο Gov.gr Wallet, στο οποίο πλέον δεν εµπλουτίζεται ο τρόπος χρήσης του, αλλά προστίθεται και µια σειρά από νέες πληροφορίες: εκτός από τα ταυτοποιητικά έγγραφα, στο ψηφιακό πορτοφόλι θα έχουµε διαθέσιµα ανά πάσα στιγµή από τα ακίνητά µας και την ασφαλιστική µας ικανότητα έως τους πόντους ποινής του διπλώµατος οδήγησης, την κάρτα αιµοδοσίας, την άδεια χειριστή σκάφους, αλλά και τα στοιχεία του κατοικιδίου µας!

Αλλά δεν είναι µόνο αυτό. Ο σχεδιασµός του υπουργείου θέλει να δίνουν οι πολίτες µέσω του wallet έγκριση στους φορείς, δηµόσιους και ιδιωτικούς, ώστε εκείνοι να αντλούν από τα µητρώα του ∆ηµοσίου τα απαραίτητα στοιχεία προκειµένου να ολοκληρώνεται µια διαδικασία.

Στην πράξη, αυτό σηµαίνει ότι πολίτες θα δίνουν τη συναίνεσή τους µέσω του ψηφιακού τους πορτοφολιού ώστε οι οργανισµοί µε τους οποίους συνδιαλέγονται να αντλούν τα στοιχεία από τα δηµόσια µητρώα.

Εάν, λοιπόν, κάποιος θέλει, για παράδειγµα, να αλλάξει πάροχο κινητής τηλεφωνίας, απλά θα επικοινωνεί µε την εταιρεία που επιθυµεί και θα του έρχεται ειδοποίηση στο Gov.gr Wallet:

«Για το συµβόλαιο που επιθυµείτε να συνάψετε απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία. Συναινείτε να δοθούν;». Το µόνο που θα χρειάζεται να κάνει θα είναι να συναινέσει κάνοντας «κλικ» επάνω στην επιλογή «ναι – όχι» και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται χωρίς να απαιτούνται η συλλογή εγγράφων από µια σειρά υπηρεσιών και η αποστολή τους.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήµερα στο wallet είναι διαθέσιµα η αστυνοµική ταυτότητα, το δίπλωµα οδήγησης, η ψηφιακή κάρτα της ∆ηµόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (∆ΥΠΑ), ο φάκελος αυτοκινήτου (MyAuto), η ακαδηµαϊκή ταυτότητα, η κάρτα δακτυλίου και η κάρτα αναπηρίας.

Από τις 9 Απριλίου στο ψηφιακό πορτοφόλι προστέθηκε και το εισιτήριο εισόδου για τα γήπεδα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Gov.gr wallet: Μπαίνουν κατοικίδια, ακίνητα, ασφαλιστική ικανότητα, κάρτα αιμοδότη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.