Γύρος: Υποχρεωτικά με ονομασία προέλευσης
Οι επαγγελματίες του χώρου θα είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν με ταμπελάκι στον γύρο την προέλευση του κρέατος«Δύο πίτες γύρο από την Ολλανδία και μία μερίδα γύρο από τον Ορχομενό», θα μπορούσε να είναι μία φράση από το… μέλλον σε ένα τυχαίο ελληνικό σουβλατζίδικο της Ελλάδας.
Σύμφωνα με αναμενόμενη υπουργική απόφαση οι επαγγελματίες του χώρου θα είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν με ταμπελάκι στον γύρο την προέλευση του κρέατος, ενώ η χώρα παραγωγής του κρέατος θα αναγράφεται και στην απόδειξη.
Θυμίζεται ότι το 84% του εγχώριου χοιρινού κρέατος είναι εισαγόμενο. Όπως λένε οι επαγγελματίες του χώρου ο γύρος καθιερώθηκε στην ελληνική διατροφή το 1973 όταν με απόφαση των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης, για να βοηθήσουν τους παραγωγούς κρέατος, πρόσθεσαν στο μενού των καταστημάτων τους εκτός από το ντονέρ και τον γύρο.
Γύρος: Υποχρεωτικά με ονομασία προέλευσης