ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H απίστευτη πρωτιά της Ελλάδας που δεν την φτάνει καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης – Έρευνα και από τους Τούρκους για την περίπτωση των Ελλήνων

Πρόκειται για αριθμό ο οποίος είναι δέκα (!) φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
H απίστευτη πρωτιά της Ελλάδας που δεν την φτάνει καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης – Έρευνα και από τους Τούρκους για την περίπτωση των Ελλήνων

Μία… είδηση που πέρασε στα ψιλά είχε η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Γεραπετρίτη, κατά την παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων, «έχουμε 22.000 Έλληνες πανεπιστημιακούς στο εξωτερικό».

Δηλαδή, το 0,2% του ελληνικού πληθυσμού διδάσκει σε ξένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.

H απίστευτη πρωτιά της Ελλάδας που δεν την φτάνει καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης

Πρόκειται για αριθμό ο οποίος είναι δέκα (!) φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς έξι στους δέκα Έλληνες καθηγητές είναι στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι μόνο ένας καθηγητής να βρίσκεται σε πανεπιστήμιο της αλλοδαπής.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το τεχνικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, η Ελλάδα είναι κατ’ αναλογία πληθυσμού η δεύτερη χώρα με το περισσότερο διδακτικό προσωπικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Αμβλώσεις: Στην Αμερική προωθούν χημικές ουσίες για να αποβάλλουν έγκυες τα έμβρυα και μετά να τα ρίχνουν στην τουαλέτα- Οι αντιδράσεις

Τρέλα με τις τιμες στις σοκολάτες – Γίνονται απρόσιτες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «H απίστευτη πρωτιά της Ελλάδας που δεν την φτάνει καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης – Έρευνα και από τους Τούρκους για την περίπτωση των Ελλήνων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.