Οι άγνωστες πυραμίδες της Ελλάδας – Που βρίσκονται
Δείτε τις άγνωστες πυραμίδες που βρίσκονται στην Ελλάδα!Δείτε τις άγνωστες πυραμίδες που βρίσκονται στην Ελλάδα!
Μπορεί η Αίγυπτος να φημίζεται για τις πυραμίδες της όμως και η Ελλάδα έχει τις δικές της. Οι άγνωστες στους περισσοτέρους πυραμίδες, βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα στην Αργολίδα!
Παρόλο που οι δομές διακρίνονται σε μορφή και σχήμα από την τυπική Αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική, η αναφορά στα μνημεία της αρχαιότητας είναι σπάνια, με μόνο τον γεωγράφο Παυσανία (110-180 μ.Χ.) να παρατηρεί ένα μόνο πυραμιδικό μνημείο (αν και συνδέει το κείμενο του Παυσανία με τις Πυραμίδες της Αργολίδας αμφισβητείται) στην Κορινθιακή του που αναφέρει:
«Ταξιδεύοντας από τον Άργκο στην περιοχή της Επιδαύρου, υπάρχει ένα κτίριο στα δεξιά που μοιάζει πολύ με μια πυραμίδα και φέρει ανάγλυφες σκαλιστές ασπίδες του σχήματος των Αργολικών ασπίδων.
Σε αυτό το μέρος ο Προέτος είχε μάχεται με τον Ακρίσιο για το θρόνο και λένε ότι η μάχη τελείωσε χωρίς νικητή. για αυτό το λόγο, συμφιλιώθηκαν αργότερα, καθώς κανένας δεν μπορούσε να επιτύχει αποφασιστική νίκη.
Λέγεται ότι ήταν η πρώτη φορά που συγκρούστηκαν άνδρες και στρατοί εξοπλισμένοι με ασπίδες. για εκείνους που έπεσαν σε αυτή τη μάχη και από τους δύο στρατούς, καθώς ήταν συμπατριώτες και ακόμη και συγγενείς, χτίστηκε ένας κοινός τάφος σε αυτό το μέρος. ”
Ομάδες πιθανών πυραμιδικών δομών έχουν εντοπιστεί στα Λυγουριό (Αργολίδα), Καμπιά (Αργολίδα), Βιγλφία (Λακωνία) και Ελληνικό (Αργολίδα), με την πυραμίδα του Ελληνικού στο Ελληνικό να είναι η καλύτερη συντηρημένη και μελετημένη.
Η χρονολόγηση των μνημείων ήταν ενοχλητική λόγω της έλλειψης αρχαιολογικού υλικού, με προηγούμενες αμφισβητούμενες μελέτες κεραμικής από την περίοδο των Πρωτοελλαδικών ΙΙ με ημερομηνία 2800–2500 π.Χ. προτεινόμενη κατασκευή κατά την Ύστερη Κλασική Ελληνιστική περίοδο, με επίκεντρο τον 4ο αιώνα π.Χ.
Οι ιστορικές θεωρίες για τη λειτουργία των δομών έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια «αιγυπτιακή σύνδεση», υποδηλώνοντας φρουρούς για αιγυπτιακούς μισθοφόρους ή πρακτικές ταφής που παραλληλίζουν με τους αρχαίους Αιγυπτίους, αλλά αυτές οι θεωρίες στερούνται κάθε αξιοπιστίας και χωρίς αποδείξεις.
Η πιο πιθανή θεωρία εξετάζει την παρουσία των δομών των εσωτερικών τοίχων, των μικρών δωματίων, των δεξαμενών, της παροχής νερού και των εσωτερικά στερεωμένων θυρών μέσα στα μνημεία, που πρότειναν οι Young (1957) και Fracchia (1985) για γεωργική λειτουργία , πιθανώς με μια δευτερεύουσα λειτουργία της παροχής καταφυγίου σε ταραγμένους καιρούς.
Διαβάστε επίσης:
Μάχη του Μαραθώνα: Ο άγνωστος αγρότης που θέρισε τους Πέρσες – Δεν έμαθε κανείς ποιος ήταν
Masterchef: Η… μυστική συνάντηση της νικήτριας Μαργαρίτας
Euro 2020: Σφραγίζονται δύο ακόμη εισιτήρια για τα προημιτελικά