ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι χρήστες του Twitter ξεσαλώνουν με το «ακαταδίωκτο» των λοιμωξιολόγων

Εγκρίθηκε από τη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο

Εγκρίθηκε από τη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο
Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής με τις ψήφους της ΝΔ η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ακαταδίωκτο λοιμωξιολόγων: Με βάση τη στάση που δήλωσαν εξ αρχής ότι θα τηρήσουν τα κόμματα, στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε συνολικά από την ψηφοφορία.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, διότι δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημά του να μην υπάρχει πανσπερμία διατάξεων στις τροπολογίες, γιατί δεν εκφράζεται η αυθεντική βούληση των βουλευτών. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η Ελληνική Λύση είχε δηλώσει ότι καταψηφίζει το ακαταδίωκτο ενώ καταψήφισε και το ΜέΡΑ25.

Η συγκεκριμένη διάταξη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Με λίγα λόγια ορίζει ότι «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

Σάλος για τη συγκεκριμένη τροπολογία προκλήθηκε και στο Twitter, οι χρήστες του οποίου ξέσπασαν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να προστατέψει μαζικά όλους όσοι εμπλέκονται σε αποφάσεις, που όρισαν το μέλλον της Ελλάδας εδώ και έναν χρόνο.

Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά tweets:

Exit mobile version