ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εκκλησία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπουλη δράση νεοπροτεσταντών – Τι μεθόδους χρησιμοποιούν

Η Εκκλησία της Ελλάδος προειδοποιεί για την αιρετική δράση της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης». Με ποιους τρόπους προσηλυτίζουν πιστούς
Η Εκκλησία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπουλη δράση νεοπροτεσταντών – Τι μεθόδους χρησιμοποιούν

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Εκκλησία της Ελλάδος, για την ύπουλη δράση της νεοπροτεσταντικής ομάδας «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», η οποία ετοιμάζει εκστρατεία προσηλυτισμού στις αρχές Ιουλίου σε Καρδίτσα, Φωκίδα και Φθιώτιδα.

Η εκτεταμένη δράση των αιρετικών, προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνική Εκκλησίας η οποία σημειώνει ότι η εν λόγω νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί την ορθόδοξη πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων».

Η Ιερά Σύνοδος κάνει σαφές προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν»!

Η συγκεκριμένη αιρετική οργάνωση πρόκειται για ένα από τα πολλά παρακλάδια του προτεσταντισμού και διανέμει χιλιάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης με την διαδικασία «door to door» και η εκστρατεία τους έχει την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι».

Η θρησκευτική ελευθερία μπορεί να είναι απολύτως σεβαστή στην Ελλάδα, άλλα από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται δόλια μέσα προσηλυτισμού και παραπλάνησης, τότε σαφώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Η δράση της αιρετικής οργάνωσης έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο μεθόδων που επιδιώκουν να παρασύρουν τον πολίτη στην παγίδα της αίρεσης.

Ομάδες δεκάδων μελών – συνήθως αλλοδαπών – «σαρώνουν» χωριά της Ελλάδας και μοιράζουν στους κατοίκους Καινές Διαθήκες εκδόσεων «Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας», χωρίς το αρχαίο κείμενο. Δηλαδή μόνο με μετάφραση που οι ίδιοι έχουν επιλέξει να ταιριάζει καλύτερα με τις κακοδοξίες τους, με σκοπό έτσι να μπορούν να «παγιδεύσουν» σε θεολογικά ζητήματα, κάποιον άνθρωπο που έχει θεολογική άγνοια.

Οικειοποιούνται ακόμα και φράσεις πατέρων της Εκκλησίας (όπως του Ιερού Χρυσοστόμου) ή φράσεις- σύμβολα από τροπάρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως το «Χριστός Ανέστη», για να δώσουν μια εικόνα ψευδο – αυθεντίας. Δηλώνουν πως δέχονται ακόμα και το «Σύμβολο της Πίστεως», και την ίδια στιγμή αρνούνται τους Άγιους Πατέρες και την Ορθόδοξη Εκκλησία που το συνέταξε. Επίσης αρνούνται την Παναγία, τους αγίους και τα άγια λείψανα, τα πέντε από τα επτά ιερά μυστήρια, τις εικόνες και την προσκύνηση τους, και απορρίπτουν εντελώς την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. Ακόμη, δεν δέχονται την ιερωσύνη, απορρίπτουν τα μνημόσυνα υπέρ των κεκοιμημένων και απορρίπτουν τον μοναχισμό.

Την ίδια στιγμή που πρόκειται για φοβερή αίρεση που ζητά να γκρεμίσει εκ θεμελίων τη μοναδική αλήθεια της Ορθοδοξίας, στα έντυπα που μοιράζουν έχουν την εξής υστερόβουλη και αντιφατική προτροπή: «Σε ενθαρρύνουμε να πηγαίνεις στην Εκκλησία της ενορία σου. Αν δεν σχετίζεσαι με την τοπική ενορία σου μπορείς να πας και σε μια Ευαγγελική Εκκλησία της περιοχής σου»!

Όπως βλέπουμε, έχουμε να κάνουμε με μια κενοφανή αιρετική ομάδα που ουσιαστικά δεν έχει καμία επαφή και ιστορική συνέχεια με το ορθόδοξο δόγμα δύο χιλιετιών της μοναδικής αληθινής Εκκλησίας, αυτής που ίδρυσε ο ίδιος ο Χριστός πριν από 2.000 χρόνια.

Στόχος τους είναι να εμφανίσουν μια επιφανειακή «συμπάθεια» προς την Εκκλησία, ούτως ώστε δια της αιρετικής προπαγάνδας να αποσπάσουν κάποιους ανθρώπους στους κόλπους της πλάνης και της αίρεσης. Μολονότι οι ίδιοι δηλώνουν πως δεν είναι αιρετικοί και πως δεν έχουν καμία σχέση με τους μάρτυρες του Ιεχωβά, οι ύπουλοι μέθοδοι προσηλυτισμού που χρησιμοποιούν είναι παρόμοιοι, άλλα και οι αιρέσεις που πιστεύουν, ταυτίζονται σε αρκετά σημεία.

Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να αγνοήσει εντελώς μια ενδεχόμενη επίσκεψη από τέτοιες ομάδες ή να τους παραπέμψει στον ιερέα της ενορίας τους, για να λάβουν τις κατάλληλες απαντήσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Εκκλησία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπουλη δράση νεοπροτεσταντών – Τι μεθόδους χρησιμοποιούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.