ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι οικογενειακές ιστορίες στο ΣΚΑΙ!

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για τα εμβόλια αλλά και για τις διασωληνώσεις ασθενών προχωρώντας τη συζήτηση ένα βήμα πιο κάτω αναφέροντας κάποια παραδείγματα.
Οι οικογενειακές ιστορίες στο ΣΚΑΙ!

Κλίμα από «Οικογενειακές Ιστορίες» επικράτησε στην συζήτηση που είχε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στον αέρα της εκπομπής «Σήμερα» στο ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής ρωτήθηκε για τα εμβόλια για τα οποία έχει μιλήσει αρκετές φορές. Μόλις χτες ήρθε σε σύγκρουση με την κ. Ευφραιμίδου για τις απόψεις της πάνω στο θέμα της τρίτης δόσης του εμβολίου.

Η συζήτηση ωστόσο που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτή για τις διασωληνώσεις και τα όσα ισχύουν και θα έπρεπε να ισχύουν για αυτές.

Η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου τον ρώτησε για το θέμα και την αμφισβήτηση κάποιων των ιατρικών γνώσεων των γιατρών: «Όταν βγαίνεται από την εντατική και σας λένε να μην διασωληνώσετε τους δικούς τους ανθρώπους και “μην κάνετε αυτή την ιατρική πράξη, αυτή είναι η σωστή”. Αυτό φανταζόσασταν ότι θα το ζούσατε ποτέ;»

«Ποτέ.» τόνισε ο πνευμονολόγος, « Η μόνη πίεση που έχω ζήσει εγώ και οι συνάδελφοι που εργαζόμαστε στις εντατικές στην Ελλάδα, είναι να διασωληνώνουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν αναστρέψιμη νόσο. Το οποίο είναι αντιδεολογικό. Είναι ανήθικο να παρατείνεις το μαρτύριο ενός ανθρώπου. »

Σε εκείνο το σημείο έγινε η παρατήρηση από τους παρουσιαστές ότι ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι είναι αντισυνταγματικό να διασωληνώνεται ένας ασθενής αν δεν το θέλει.

Σε αυτό ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε: «Καταρχήν ο άνθρωπος που είναι προ της διασωληνώσεως είναι στα όρια της συνείδησης. Μπορεί να έχει κάποια διαύγεια. Σίγουρα δεν έχει πλήρη διαύγεια. Επειδή είναι σε αναπνευστική ανεπάρκεια και έχει χαμηλό οξυγόνο, δεν μπορεί να έχει πνευματική διαύγεια να αποφασίσει κάτι τόσο σοβαρό»

Η επόμενη ερώτηση ήταν το εαν σε αυτή την περίπτωση οι οικείοι του μπορούν να αποφασίσουν για εκείνον. Η απάντηση του κ. Βασιλακόπουλου θύμισε κάτι από.. «Οικογενειακές Ιστορίες» καθώς προχώρησε στην παρουσίαση ευφάνταστων παραδειγμάτων σεναριακού επιπέδου για να υποστηρίξει τη άποψη του.

«Όχι, είναι ξεκάθαρο όχι. Να σας εξηγήσω γιατί. Ας υποθέσουμε ότι είναι ένας κύριος εύπορος και έχει μία γυναίκα η οποία θέλει να αλλάξει τη ζωή της. Τι πιο εύκολο να υπογράψει αυτή η γυναίκα ένα χαρτί να πει “Ναι, μην τον διασωληνώσεται”;»

Στο πλατό της εκπομπής επικράτησαν γέλια και σαρκαστικά σχόλια για το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να αναφέρονται ευφάνταστες κοινωνικές ιστορίες από γιατρούς στο πλαίσιο σοβαρής συζήτησης.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Αυτόματη είσπραξη ΦΠΑ: Πώς θα γίνεται;

Αυτόματη είσπραξη ΦΠΑ: Πώς θα γίνεται;

Αλλάζουν πολλά και στον ΦΠΑ!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κλάους Σβαμπ: Η πτώση ενός τυράννου που προσκυνούσε όλος ο πλανήτης – Η Νέα Τάξη Πραγμάτων αλλάζει «αρχιερέα»

Κλάους Σβαμπ: Η πτώση ενός τυράννου που προσκυνούσε όλος ο πλανήτης – Η Νέα Τάξη Πραγμάτων αλλάζει «αρχιερέα»

Έφτασε η «ημερομηνία λήξης» του καταστροφέα των εθνών, Κλάους Σβαμπ που κλονίζεται από καταγγελίες - Ο «γκουρού» της παγκοσμιοποίησης έσπειρε τον όλεθρο και αποχωρεί ταπεινωμένος

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Αυταρχικός Μητσοτάκης: Απειλεί τους εκπαιδευτικούς με απόλυση, αν δεν δεχτούν το ύπουλο σύστημα αξιολόγησης!

Αυταρχικός Μητσοτάκης: Απειλεί τους εκπαιδευτικούς με απόλυση, αν δεν δεχτούν το ύπουλο σύστημα αξιολόγησης!

Αδιαφορώντας για τα χάλια της Παιδείας, ο Μητσοτάκης κηρύσσει «πόλεμο» στους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στην εμπορευματοποίηση των σχολείων

Κοινωνία
Κοινωνία: Δολοφονία Γιώργου Μοσχούρη: Γίναμε Κολομβία – Έτρεχε ο κόσμος να καλυφθεί από τις αδέσποτες σφαίρες στο ιατρικό κέντρο

Δολοφονία Γιώργου Μοσχούρη: Γίναμε Κολομβία – Έτρεχε ο κόσμος να καλυφθεί από τις αδέσποτες σφαίρες στο ιατρικό κέντρο

«Mας πυροβολούν, κρυφτείτε» φώναζαν οι άνθρωποι - Ανεξέλεγκτη η μαφία, επί Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε αθώα θύματα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η ατολμία της Ελλάδας αποθρασύνει συνεχώς τα Σκόπια: Ο Μίτσκοσκι μίλησε για «ανεπίλυτο μακεδονικό ζήτημα»

Η ατολμία της Ελλάδας αποθρασύνει συνεχώς τα Σκόπια: Ο Μίτσκοσκι μίλησε για «ανεπίλυτο μακεδονικό ζήτημα»

Ο προκλητικός Μιτσκόσκι δήλωσε ότι με τη δύναμη των επιχειρημάτων, «θα αποκαταστήσουμε όλα εκείνα που έχουμε απολέσει τα τελευταία χρόνια»

Κοινωνία
Κοινωνία: Εικόνα φτώχειας από την ΑΑΔΕ: Ένας στους δύο Έλληνες ζει με κάτω από 10.000 ευρώ τον χρόνο!

Εικόνα φτώχειας από την ΑΑΔΕ: Ένας στους δύο Έλληνες ζει με κάτω από 10.000 ευρώ τον χρόνο!

Σχεδόν οι μισοί φορολογούμενοι δήλωσαν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ, δηλαδή το 47% φαίνεται να ζει με μισθούς έως 833 ευρώ!

Κοινωνία
Κοινωνία: «ΜΑΜΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;» – H φωνή σου δεν είναι πια ασφαλής – Xωρίς όριο οι κίνδυνοι απατών με τεχνητή νοημοσύνη

«ΜΑΜΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;» – H φωνή σου δεν είναι πια ασφαλής – Xωρίς όριο οι κίνδυνοι απατών με τεχνητή νοημοσύνη

Μια νέα εποχή ψηφιακού τρόμου έχει αρχίσει – και δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας, αλλά για πραγματικότητα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γενοκτονία των Αρμενίων: Ημέρα μνήμης – 110 χρόνια από το ασύλληπτο έγκλημα των Τούρκων

Γενοκτονία των Αρμενίων: Ημέρα μνήμης – 110 χρόνια από το ασύλληπτο έγκλημα των Τούρκων

Γενοκτονία Αρμενίων: Μια μαύρη σελίδα για την ανθρωπότητα - Τουλάχιστον 1.500.000 σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς και τους Νεότουρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Διακαινήσιμος εβδομάδα: «Ο Χριστός τα κάνει όλα νέα» – Επτά μέρες Αναστάσιμης γιορτής που λογαριάζονται σαν μία

Διακαινήσιμος εβδομάδα: «Ο Χριστός τα κάνει όλα νέα» – Επτά μέρες Αναστάσιμης γιορτής που λογαριάζονται σαν μία

Το πανευφρόσυνο πνεύμα της Διακαινησίμου καλεί τον κάθε χριστιανό να μετέχει στο πνευματικό πανηγύρι της Ανάστασης

Ελευθέριος Ανδρώνης