ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι «καρπαζοεισπράξεις» συνεχίζονται: Στην Ελλάδα κάνουν φιέστες για τις Πρέσπες και ο σκοπιανός πρωθυπουργός μιλάει για «ιδέα της Μακεδονίας»!

Εκμεταλλευόμενος την ατολμία της Ελλάδας, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι θα «επαναφέρει τη Μακεδονία» και απαξίωσε το κουρελόχαρτο των Πρεσπών
Οι «καρπαζοεισπράξεις» συνεχίζονται: Στην Ελλάδα κάνουν φιέστες για τις Πρέσπες και ο σκοπιανός πρωθυπουργός μιλάει για «ιδέα της Μακεδονίας»!

Την ώρα που στην Ελλάδα στήνονται επετειακές φιέστες για το κουρελόχαρτο των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί συνεχίζουν ακάθεκτοι να πουλάνε «Μακεδονισμό» και να αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο, αφού βλέπουν ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει πρόθυμος καρπαζοεισπράκτορας.

Αγνοώντας εντελώς τις άνευρες «προειδοποιήσεις» του Μητσοτάκη προς τα Σκόπια, ο αρχηγός του VMRO- DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, διακήρυξε σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα παρεκκλίνει από την ιδέα της… Μακεδονίας».

Στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπέλες για τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την ίδρυση του εθνικιστικού VMRO – DPMNE, ο Μιτσκόσκι δήλωσε ότι το κόμμα «υπάρχει για τη Μακεδονία» και εργάζεται για τη «μακεδονική εθνική ενότητα».

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα δημιουργίας του VMRO (το οποίο υφίσταται από το 1990) υπάρχει η αλυτρωτική θέση για την «ένωση» της Μακεδονίας σε ένα κράτος, δηλαδή τα Σκόπια να ενσωματώσουν τη Μακεδονία μας και να βγουν στον Θερμαϊκό. Άλλωστε οι σλαβόφωνοι παραχαράκτες της ιστορίας, θεωρούν ότι η Μακεδονία βρίσκεται «υπό ξένη κατοχή».

Αυτές είναι οι ιδεολογικές ρίζες του VMRO, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει τα κότσια να βάλει στη θέση του, προφανώς γιατί δεν θέλει να διαταράξει τα ευρωατλαντικά συμφέροντα στα Βαλκάνια. Για άλλη μια φορά το συμφέρον του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας κρίνονται πιο σημαντικά από το συμφέρον της Ελλάδας, που είναι να καταγγείλει το παραβιασμένο κουρελόχαρτο των Πρεσπών.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θα υποστηρίξει τον ταυτοτικό «Μακεδονισμό», σημειώνοντας ότι θα αγωνιστεί για την επίτευξη στρατηγικών στόχων της χώρας, όπως η ένταξη στην ΕΕ και οι καλές σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τη «Μακεδονία», όπως αποκάλεσε το κρατίδιο, στη θέση που της αξίζει ως μια ευημερούσα δημοκρατία.

Επιπλέον ο Μίτσκοσκι έδειξε ότι έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «δεν θα χαθούμε στο δρόμο με συμφωνίες χωρίς αρχές που πλήττουν το κράτος μας. Η διέξοδος θα είναι η δουλειά μας και το μέλλον μας θα είναι η δύναμή μας, η οποία θα προέλθει από τη θέληση του μακεδονικού λαού».

«Το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη Μακεδονία» ανέφερε ακόμη ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι και έστειλε μήνυμα προς όλα τα νέα κυβερνητικά στελέχη να «σηκώσουν τα μανίκια», διότι τους περιμένει σκληρή δουλειά και οι ισχυρές μεταρρυθμίσεις είναι μπροστά τους.

«Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνει. Δεν έχουμε ούτε εκατό ημέρες, ούτε καμία άλλη περίοδο χάριτος. Κανένας από εσάς δεν μπορεί να ασχολείται με ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ ασκεί κρατικό αξίωμα και πρέπει να παραμείνετε προσιτοί προς τους πολίτες. Το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη Μακεδονία» ανέφερε ο Μίτσκοσκι.

Επιπλέον, ο Μίτσκοσκι είπε ότι παρά τις διαφορές με το απερχόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM), στο οποίο υπήρξε πρόεδρος ο Ζόραν Ζάεφ που… γιόρτασε τα 6 χρόνια από τις Πρέσπες με τον Αλέξη Τσίπρα, θα εργαστεί για την οικοδόμηση ισχυρών κρατικών θέσεων σε στρατηγικά ζητήματα για τη χώρα.

«Ως αρχηγός ενός κόμματος που επιδιώκει και εργάζεται για την μακεδονική εθνική ενότητα, προτείνω διάλογο για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν το κράτος και έχουν σημασία για τους πολίτες. Τείνω το χέρι μου για τη μακεδονική εθνική ενότητα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Ελπίζω να ξεπεράσουμε τα τεράστια προβλήματα και να καθίσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε το μέλλον της πατρίδας μας» δήλωσε ο Μίτσκοσκι, τονίζοντας ότι δεν θα παρεκκλίνει «από την ιδέα της Μακεδονίας».

Την ώρα που Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε ψέματα στον λαό ότι η συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να παραμένει χρήσιμη αν δεν καταγγελθεί από την πλευρά μας, οι Σκοπιανοί απαγκιστρώνονται εντελώς από τους όρους της και παίρνουν τον δρόμο της μεγάλης «Μακεδονίας». Και όσο η στάση της χώρας μας παραμένει δουλική, τόσο οι ηγετίσκοι των Σκοπίων θα αποθρασύνονται.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι «καρπαζοεισπράξεις» συνεχίζονται: Στην Ελλάδα κάνουν φιέστες για τις Πρέσπες και ο σκοπιανός πρωθυπουργός μιλάει για «ιδέα της Μακεδονίας»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.